info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Türkiye Kupası’nda İkinci Finalist Alanyaspor Oldu

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fraport TAV Antalyaspor`u konuk eden Aytemiz Alanyaspor, ilk maçtaki 1-0`lık galibiyetinin ardından sahasında oynadığı maçı da 4-0 kazanıp finale yükseldi.

Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fraport TAV Antalyaspor’u konuk eden Aytemiz Alanyaspor 4-0’lık galibiyetle tarihinde ilk kez adını finale yazdırdı ve Trabzonspor’un rakibi oldu. Antalya’daki ilk maçı 1-0 kazanan Alanyaspor, rövanş maçının 15. dakikasında Papiss Cisse ile öne geçerken 25. dakikada Ceyhun Gülselam skoru 2-0’a getirdi.

Alanyaspor’un bir başka yıldızı Junior Fernandes iki pozisyonda direği geçemezken ilk yarı Alanyaspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya da gollerle başlayan ev sahibi ekipte Senegalli yıldız Papiss Cisse 46. ve 49. dakikalarda attığı gollerle hat-trick yaparken skoru da 4-0’a getirdi. Alanyaspor 81. dakikada Onur Bulut ile beşinci golü buldu ancak ‘VAR’ kararıyla gol iptal edildi.

Konu ekip Antalyaspor’un 90. dakikada Amilton ile bulduğu gol ise ofsayt gereçkesiyle geçersiz sayıldı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Aytemiz Alanyaspor toplamda 4-0’lık skorla tarihinde ilk kez Türkiye Kupası’nda finale yükseldi. Akdeniz temsilcisi, Fenerbahçe’yi eleyen Trabzonspor ile finalde karşı karşıya gelecek.

Finalin tarihi ve yeri ise henüz açıklanmadı. Corona virüsü salgını öncesi yapılan planlamaya göre; 5 Mayıs’ta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacaktı.