info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Van Persie Premier Lige Damga Vurmuştu

Fenerbahçe’nin anlaştığı Robin van Persie, İngiltere Premier Lig’e damga vuran isimlerden biri oldu.

Fenerbahçe'nin anlaştığı Robin van Persie, İngiltere Premier Lig'e damga vuran isimlerden biri oldu. Önce Arsenal, daha sonra Manchester United forması giyen Hollandalı golcü, Premier Lig'in en başarılı golcüleri listesine adını yazdırdı.
 
Robin van Persie için Arsenal Menajeri Arsene Wenger, "Düşündüğünüzden daha iyi" açıklamasını yaparken, Nisan 2013'te Manchester United'ın 20. Premier Lig şampiyonluğunu ilan ettiği maçtaki goller goller ondan geldi. Kırmızı Şeytanlar'ın Aston Villa'yı 3-0 yendiği maçta hat trick yapan Van Persie, 2. golde, Wayne Rooney'nin 45 metreden ceza sahası sol ön çizgisine gönderdiği ortayı voleyle ağlara göndermişti. O gol için Sir Alex Fergison, "Yüzyılın golü" yorumunu yapmıştı. Bu golden 8 ay önce van Persie'nin bonservisini Arsenal'den 24 milyon Sterlin'e alan Ferguson, harcadığı paranın karşılığını da fazlasıyla aldı.
 
2011-12 sezonunda Arsenal formasıyla 48 maçta 37 gol atan Hollandalı, Manchester United'daki ilk sezonunda Ferguson'u yanıltmadı. 38 lig maçında attığı 26 golle hem Premier Lig'in gol kralı hem de şampiyonluğun en büyük mimarlarından biri oldu. Ancak Ferguson'un sezon sonu ayrılığı diğer herkesten çok onu etkiledi. David Moyes'in gelişinin ardından da sakatlık sorunu yaşayan Van Persie, kariyerinin en düşük performanslarından birini gerçekleştirdi. Manu'daki ilk sezonunda 48 maçtda 30 gol atan Hollandalı bir sonraki yılda ise 28 maçta forma giydi ve 18 kez rakip ağları havalandırdı. 
 
 
Moyes'in 4-2-3-1 sisteminde asla kendini rahat hissetmeyen golcü oyuncu, şubat ayındaki Olympiacos yenilgisi sonrası yaşadığı sıkıntıyı Hollanda televizyonuna açıklarken, "Bazen takım arkadaşlarım oynamak istediğim anlanlarda bulunuyor. Koşularımı yeniden ayarlamak zorunda kalıyorum. Bana göre bu utanç verici" diyerek şikayette bulundu. 
 
Hollandalının bu açıklamalarına karşın, Moyes'in gidişinden önce dizindeki sakatlık nedeniyle 2013-14'te Van Persie, 6 maçta daha oynayabildi. Vatandaşı Louis van Gaal'in Manchester United'ın başına gelişi Van Persie için umutlu bir haber olsa da işler eskisi gibi olmadı. 2014 Dünya Kupası finallerinde Hollanda formasıyla dört gol atmasına karşın, Van Gaal, özel bir muamelede bulunmadı. Old Traford ekibinin satış listesine girmekten kurtulamayan Van Persie, geçen sezonu ise son 10 yıldaki en düşük gol istatistiğiyle 
tamamladı. 29 maçta sadece 10 gol atabilen Van Persie'nin 2012-13 sezonundaki 3.7 olan kaleye şut oranı da 2.8'e düştü. 
 
Başarılı bir performanstan sakatlıklar nedeniyle düşüş yaşasa da 31 yaşındaki oyuncu Premier Lig'in en iyi golcülerinden biri 
oldu. Sadece son iki sezonda sakatlıkları nedeniyle 30'dan maça ilk 11'de başlamasa da Arsenal ve Manchester United formalarıyla çıktığı 280 maçta 144 gol attı. 
 
Premier Lig'de 100'den fazla gol atan 4. oyuncu olan Robin van Persie, maç başına 0.51 gol ortalamasını tutturdu ve Michael Owen, Wayne Rooney, Andy Cole, Jimmy Floyd Hasselbaink, Robby Fowler gibi oyuncuları geride bıraktı. Hollandalı golcüyü geçen dört isim 258 maçta 175 golle 0.68 gol ortalaması tutturan Thierry Henry, 441 maçta 260 atan ve maç başına 0.59 gol ortalaması tutturan Alan Shearer ve 213 maçta 113 gol atarak 0.53 gol ortalaması tutturan Ian Wright olabildi.
 
Tüm yeteneklerine karşın Van Persie, İngiltere defterini iki kupayla kapayabildi. Arsenal ile 2005'te FA Cup şampiyonluğu yaşayan Van Persie, Manchester United ile ilk sezonunda da lig şampiyonluğuna ulaştı.