info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ve Adres UEFA

Federasyon, pazartesi günü Cenevre ye giderek, son bilgileri paylaşacak ve görüş alacak. Fenerbahçe, Beşiktaş ın, Avrupa kupalarındaki durumları ve Süper Lig le ilgili UEFA görüşü alacak federasyon, bunları hayata geçirecek

Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, iki haftadır gündemin ilk maddesini oluşturan şike ve teşvik soruşturmasıyla ilgili olarak pazartesi Cenevre'de UEFA yetkilileriyle federasyon arasında bir görüşme yapılacağını açıkladı.
Türkiye'deki soruşturmayı yakından takip eden UEFA ile son durumun değerlendirileceği, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılıp katılmayacağı yolundaki soruların yanıt bulacağı toplantıda,  Başkan Vekili Lutfi Arıboğan yer alacak. Aydınlar'ın görüşmeye gidip gitmeyeceği netlik kazanmadı.
Arıboğan pazartesi, UEFA yetkililerine federasyona ulaşmış resmi hiçbir belge olmadığı anlatacak, ancak medyaya yansıyan haberler ve savcılık ile yapılan temaslarda edinilen izlenimler hakkında bilgilendirme yapacak.

Düğmeye basıldı
Daha önce 12 Temmuz'da yapılması planlanan, ancak ertelenen toplantı için federasyonu harekete geçiren gelişme dün öğle saatlerinde Aydınlar ile soruşturmayı yürüten Özel yetkili Cumhuriyet savcısı Mehmet Berk arasında 45 dakika süren görüşme oldu.
Önceki gün çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi futbolcuları; İbrahim Akın ve İskender Alın'ın suçlarını itiraf ettikleri iddiaları üzerine savcı Berk'i ziyaret eden Aydınlar'ın istediği belgeleri alamamasına karşın, kendisine durumun vehameti ve boyutuyla ilgili bilgi verildiği kaydedildi. Aydınlar daha sonra federasyonda kurmaylarıyla biraraya gelerek ortaya çıkan yeni durumun değerlendirmesini yaptı. Bu arada Beşiktaş kulübünü de yakından ilgilendiren tutuklamalar üzerine UEFA'ya bilgi verildi ve "Pazartesi gelin" yanıtı alındı.

Tarihi toplantı
Türkiye'deki soruşturmayı yakından takip eden UEFA'nın, Futbol Federasyonu ile Cenevre'de yapacağı toplantıda konunun tüm detaylarıyla masaya yatıracağı vurgulandı. Soruşturmaya konu olan kulüplerin Süper Lig'den ve Avrupa kupalarından çıkarılması olasılığının da gündeme geleceği toplantıda, yargı kararı açıklanmadan uygulanacak tedbirlerin yaratacağı sıkıntılar ve toplumsal yansımalar ele alınacak.
UEFA'ya sunulacak seçeneklerden biri ise resmi bilgiler federasyona ulaşıncaya dek lig ve Avrupa maçlarının önceden planlandığı gibi oynanması olacak. Ancak federasyon kanıtların sağlamlığı ve şikenin kuşku bırakmayacak şekilde yapıldığının saptanması durumunda, söz konusu takımların ligden ve Avrupa arenasından ihracı yolunda UEFA'ya teminat verecek.


SÖZLEŞMELER FESH OLDU
İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan futbolcuları İbrahim Akın ve İskender Alın’ın sözleşmelerini tek taraflı feshetti. Lacivert-turunculu kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz futbol takımı oyuncularından İbrahim Akın ve İskender Alın’ın sözleşmelerini tek taraflı olarak tarafımızdan fesih edilmiştir" denildi.