info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İstanbulun Kralı Kenan Sofuoğlu

Dünya Supersport Şampiyonası’nda sezonun 11. yarışı Intercity İstanbul Park Pisti’nde yapıldı. Kenan Sofuoğlu, Türk seyircilerin de desteğini arkasına alarak mutlu sona ulaşmayı başardı

Uluslararası Motosiklet Federasyonu (FIM) Dünya Supersport Şampiyonası’nda İstanbul’da yapılan sezonun 11. ayak mücadelesini Türk pilot Kenan Sofuoğlu kazandı.
 
Yarışa önceki gün elde ettiği pole pozisyonuyla mücadeleye ilk sırada başlayan MAHI Racing Team India’nın dünya şampiyonu Türk pilotu Sofuoğlu, büyük bölümünü 2. sırada götürdüğü yarışta son turlardaki ataklarıyla üstünlüğü eline alarak, ilk kez yarıştığı Türk seyircisi önünde 31.59.707’lik zamanla zirveye çıktı. Sofuoğlu bu sezon Phillip Island, Imola ve Silverstone pistlerinin ardından 4. kez mutlu sona ulaştı. Genel klasmanda ilk sırada bulunan Yankhnich Motorsport’un İngiliz pilotu Sam Lowes 31.59.747’lik derecesiyle 2. olurken, Pata Honda World Supersport’un Hollandalı pilotu Michael Van der Mark ise 32.08.781 ile 3. sırayı aldı. İstanbul’daen iyi pist zamanını 1.59.157’lik derecesiyle Sam Lowes yaptı.  Öte yandan Yarışı toplam 27 pilot tamamlarken, wild card ile yarışan Türk pilotlardan Barış Tok 34.06.824’lük dereceyle son sırada yer aldı, Çağrı Coşkun ise mücadeleyi tamamlayamadı.
 
 
‘Mücadeleden vazgeçmedim’
 
İstanbul Park Pisti’ndeki mücadelede zirveye çıkan Kenan Sofuoğlu, “Sam hızlıydı. Bazı sektörlerde yavaş kalıyordum. Mücadeleden vazgeçmedim. Türkiye’deki yarışı kazanmak dünya şampiyonluğunu kazanmak kadar değerliydi benim için” dedi. Dünya şampiyonu milli pilot çekişmeli bir mücadele olduğunu da sözlerine ekleyerek, “Yarışın ortalarında, İstiklal Marşı’nın çalacağını, Türk bayrağının en üste çıkacağını düşündüm. O motivasyonla mücadeleden vazgeçmedim” ifadelerini kullandı.
 
Anne Sofuoğlu heyecanla izledi
 
Kenan Sofuoğlu’nun annesi Nurhayat Sofuoğlu da yarışı MAHI Racing Team India’nın garajında, oğlunun koltuğunda oturarak izledi. Yarıştaki çekişmeyi heyecanla takip eden anne Sofuoğlu, mücadelenin ardından büyük bir sevinç yaşayarak pit alanına gelen oğluna sarıldı. Türk seyirciler de ellerinde bayraklarla Kenan Sofuoğlu’na büyük destek verdi.
 
MARKALAR
Kawasaki    225
Yamaha        213
Honda        142
Agusta        72
Suzuki        30
Triumph        6
 
SÜRÜCÜLER
Sam Lowes    205
Kenan Sofuoğlu    156
Fabien Foret    121
Van der Mark    107
Lorenzo Zanetti    99
Luca Scassa    74