info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaray 3-0 Bursaspor

Galatasaray, 14. haftanın açılış maçında konuk ettiği Bursaspor’u 3-0 mağlup etti.

Yeni teknik direktör Mustafa Denizli'nin TT Arena'daki ilk sınavına kötü başlayan sarı kırmızılılar, ilk yarıda rakibine çok sayıda pozisyon verdi. İkinci devrede rakibinin savunma hatalarını Podolski (Dk.68), Yasin (Dk.80) ve Burak Yılmaz'ın (Dk.89) golleriyle cezalandıran Galatasaray, 5 maç sonra galibiyet sevinci yaşadı.
 
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Suat Arslanboğa, Alpaslan Dedeş, Uygar Bebek
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta (Dk. 59 Tarık Çamdal), Selçuk İnan, Podolski, Rodriguez (Dk. 57 Bilal Kısa), Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 87 Olcan Adın), Burak Yılmaz
Bursaspor: Mert Günok, Erdem Özgenç, Serdar Aziz (Dk. 22 Sivok), Dany, Aziz Eraltay, Traore (Dk. 76 Cuenca), Bekir Yılmaz, Dzsudzsak, Josue, Emre Taşdemir, Necid (Dk. 87 De Sutter)
Goller: Dk. 68 Podolski, Dk. 80 Yasin Öztekin, Dk. 89 Burak Yılmaz (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 34 Rodriguez, Dk. 55 Sneijder (Galatasaray), Dk. 36 Traore (Bursaspor)
 
Galatasaray kalecisi Muslera, Bursaspor galibiyetiyle büyük moral kazandıklarını söyledi. Uruguaylı file bekçisi, "Bugünkü maç çok önemliydi. Son haftalarda iyi sonuçlar alamıyorduk. Mutlaka kazanmak amacındaydık, kötü gidişi değiştirmek istiyorduk. Yeni hocamızla zamana ihtiyacımız var. Bugün galibiyetin önemi inanılmazdı. Moral için çok gerekliydi. Futbol neşeli ve huzurlu olduğu zaman daha güzel oluyor. Bu galibiyet bize huzuru getirdi. Avrupa'da şimdi Astana maçı var bu maçta bizim için çok önemli. O maçı da kazanmak amacındayız" dedi.
 
Bursaspor filelerini 1'er defa havalandıran Lukas Podolski ve Burak Yılmaz bu sezon ligde 7'şer gole ulaşarak en skorer isimler olmayı sürdürürlerken, Yasin Öztekin ise 3. kez gol sevinci yaşadı.
 
Karşılaşmanın 59. dakikasında Hakan Balta'nın yerine oyuna giren Tarık Çamdal, bu sezon ilk kez bir resmi maçta forma giydi. Galatasaray formasıyla son resmi maçına, geride kalan sezonun son haftasında 30 Mayıs'taki Çaykur Rizespor müsabakasında çıkan Tarık, Hamza Hamzaoğlu döneminde bu sezon forma şansı bulamazken, Mustafa Denizli'nin göreve gelmesiyle 188 gün sonra yeniden sahalara dönmüş oldu.
 
Galatasaray'a 3-0 mağlup olan Bursaspor'un yenilgi serisi 4 maça çıktı. Ligin 10. haftasında Medicana Sivasspor'u 1-0 yenen yeşil-beyazlılar, ardından Beşiktaş (0-1), Akhisar Belediyespor (1-3), Kayserispor (1-2) ve Galatasaray (0-3) karşılaşmalarından puan çıkaramadı.
 
Bursaspor'un geçici teknik direktörü Ersel Uzgur, Galatasaray karşısında son vuruşları iyi yapamamanın kurbanı olduklarını söyledi. Uzgur, "Planladığımız her şeyi sahada yaptık, yapamadığımız tek şey gol vuruşu yapamamak ve kaliteli gol pası atamamak. Her iki yarıda da 2-3 tane gol atabilirdik ama değerlendiremedik. Galatasaray'a karşı üstün oynadık ama fırsatları değerlendiremedik" dedi.
 
23 yıl aradan sonra Galatasaray’ın başına geçen Mustafa Denizli, ilk kez Türk Telekom Arena’ya çıktı. Denizli, 15 Ocak 2011 tarihinde açılan Türk Telekom Arena Stadı'nda sarı kırmızılı takımın başında sahaya çıkan 7. teknik adam oldu. Denizli’den önce teknik adam olarak, Gheorge Hagi, Bülent Ünder, Fatih Terim, Roberto Mancini, Cesare Prandelli ve Hamza Hamzaoğlu çıkmıştı.