info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaray Benfica’yı Elinden Kaçırdı

Galatasaray, Benfica deplasmanında iki basit savunma hatası ile yenilgiden kurtulamadı, gruptan çıkma şansını ateşe attı: 2-1

Cim-Bom ilk yarıda daha çok savunmada görünmesine rağmen rakibine fazla göz açtırmadı. İkinci yarı ev sahibi Jonas ile öne geçse de Podolski çok geçmeden eşitliği sağladı. Luisao’ya engel olamayan sarı-kırmızılı ekip son bölümleri 10 kişi oynayan Benfica önünde net fırsatlar yakaladı ancak puanı kurtaramadı.
 
Galatasaray’ı Lizbon’daki Işık Stadı’nda karanlığa bireysel hatalar ve dikkatsizlik götürdü. Şampiyonlar Ligi’nde belki de gruptaki en kritik 90 dakikada Cim-Bom puan veya puanları adeta elinin tersiyle itti. Benfica kazanırken öyle aman aman bir performans sergilemedi. Hatta skor 1-1’e gelince ister istemez Galatasaray’ın kazanmak için hamlede bulunacağını düşünmeye bile başlamıştık. Ne var ki gerek savunmadaki oyuncular gerek ise takım savunması arıza verince puansız döndük. Oysa Astana-Atletico Madrid maçının berabere bitmesiyle şans adeta ayağımıza gelmişti. Bunu değerlendirmek bir yana Madrid deplasmanı öncesi de cezalı duruma düşen Burak ve Selçuk’u kaybettik.
 
Hamza Hoca’nın bir gün önce söylediği gibi Galatasaray sakin başladı 90 dakikaya. Hatta hücum yönü çok kuvetli olan Benfica koca ilk devre sadece 9’uncu dakikada ciddi bir tehlike yaratabildi. Ekibimiz ise organize şekilde topu üçüncü noktaya getirdi ama ileri gidemedi.
 
İkinci devre goller üst üste geldi. 52’de deyim yerindeyse savunmamız uyurken cezaalanı içinde Jonas golü attı. Şoktan erken uyandık. 58’de Podolski’nin muhteşem füzesi ile oyuna yeniden denge geldi. Bu gol Benfica’da panik yaratacağına yine hata yapan bizimkiler oldu. 67’de defans oyuncusu Luisao birkaç metreden golü atarken defans uyudu. Selçuk İnan ise garip şekilde topu kontrol etmeye çalıştı. 2-1’den sonra ekibimiz moralman çöktü. Yasin, Emre ve Umut’un girmesi de sonucu değiştirmeye yetmedi. Son bölümde Muslera mutlak 2 gole geçit vermezken 85’de Gaitan kızardı. Uzatmada Yasin tarihi bir fırsatı kaçırdı. Sonuçta da Lizbon’da kötü bir yenilgi aldık.