info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköylü Gönüllülerden "Bir Çocuk Sevindir Projesi"

Çerkezköy’de, “BİR ÇOCUK SEVİNDİR” projesiyle yola çıkan bir grup gönüllü yardımsever, başlattıkları yardım kampanyasıyla sadece Tekirdağ’da değil, Türkiye’de birçok çocuğu sevindirirken, bu yardım seferberliğinde kendilerine gerek sanatçılardan gerekse yurt dışındaki derneklerden de destek geliyor.

Tekirdağ’da ve Türkiye’de on binlerce çocuğu sevindiren kahramanlardan sadece birkaçı olan bu yardım melekleri,çıkarsız,beklentisiz,sadece çocukların yüzünde bir parça gülümseme yaratabilmek için canla başla çalışıyorlar. 

Kamu ve özel sektörde çalışan emekçilerden ibaret olan bu insanlar, mesai saatlerinin dışındaki zamanlarını, çocukları sevindirmek, onlara yardımcı olmak için harcıyorlar. 

Çorlu’da ihtiyaç sahibi ikizlerin haberiyle tanıdığımız bu yardım melekleri, “Tekirdağ’da insanlık ölmemiş” dedirtecek yardım ve başarılara imza atarken, dernekçiliği çıkar kapısı olarak gören art niyetli menfaat düşkünlerine de,” insanlık böyle olur”  mesajı vermiş oluyorlar. 

Bu kampanyanın mimarlarından olan, “Bir çocuk sevindir” kampanyası Tekirdağ-Çerkezköy proje sorumlusu Yılmaz Soydan;  “Bir çocuk sevindir” kampanyası ile darda olan binlerce ailenin çocuklarına sevinç mutluluk olduk.3 yıl önce başlatmış olduğum bir yardım kampanyamızda 2 bin 500’e yakın çocuğun sevinci olduk. Şanlıurfa Ceylanpınar’daki köy okulumuz için yardımları teslim ettik.100 çift ayakkabı yardımı ve çorap yardımı kırtasiye yardımı  giyim eşyası penye ve pantolon gömlekler teslim ettik. Okulların tadilatı için dış ve iç boya yardımı teslim yaptık. Onun yanı sıra devam edilmesi istendi ve 14 ilin köy okulu öğrencileri için yardımcı olduk. Mardin Mersin Manisa Batman Şanlıurfa-Ceylanpınar, Diyarbakır, Muş, Elâzığ’da deprem bölgesinde evleri yıkılan 250 çocuğa sevinç olduk. Ayakkabı ve çorap yardımı giyim eşyası penye ve pantolon gömlekler teslim ettik. Tekirdağ çocuk yuvasındaki 50 çocuğa sevinç olduk. Ramazan bayramı öncesi yine giyim eşyası,150 çift ayakkabı, terlik ve çorap yardımı yaptık.

3 yılda  2 binden fazla darda olan ailenin çocuklarına sevinç olduk. Öğrenciyi sevince boğduk. Yazlık, kışlık, bayramlık ayakkabı ve çoraplar, giyim eşyaları teslim ettik. Kırtasiye yardımı yaptık. Trakya bölgesi için Malkara, Hayrabolu ve Saray’da 65 ilkokula yeni başlayan öğrenciler için kırtasiye yardımı hazır. İnşallah 100 çocuğa ulaşacağız. 

ÜNLÜ SANATÇI FERHAT GÖÇER VE EŞİNDEN DESTEK 

Ünlü sanatçı Ferhat Göçer ve eşi Ömür Gedik ten 350 çift terlik yardımı geldi. Elâzığ’da deprem bölgesinde evleri yıkılan çocuklarımıza, Ramazan bayramı öncesi ayakkabıları yanında terlik yardımı teslim ettik. Kurban bayramı öncesi Çerkezköy ve Kapaklı ’da darda olan 180 ailenin çocuklarına bayramlık ayakkabı ve çoraplar teslim ettik.2020 2021 eğitim ve öğretim yılının başında Hayrabolu, Malkara, Saray’da olmak üzere darda olan 80 ailenin çocuklarına  ilkokuldaki öğrencileri için kırtasiye seti, ayakkabı, çorap yardımı yapacağız. Bu güzel projeye destek olan Avusturya gönülleri grubu ve ekibi başkanı Sevim Sevinç hanıma ve herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ”Dedi. 

Bu tür yardımseverlerin artarak, yardımseverlik ve paylaşımın Tüm Türkiye’de örnek olması temenni ediliyor. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin