info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu’da Okuyan Bir Öğrenci Uluslararası İmza Kampanyası Başlattı.

Çorlu’da okuyan bir öğrenci,İ.Ö. adıyla uluslararası toplumsal imza kampanyası gerçekleştiren CHANGE ORG. Vasıtasıyla imza kampanyası başlattı.

CHANGE ORG. NEDİR?

Change Org.kişilerin imza kampanyası başlatarak,uluslararası alanda çevre sorunları,ekonomik sorunlar,toplumsal sorunlar,sağlık sorunları ve toplumun uğradığı haksızlıkları imza kampanyası yoluyla tüm Dünya’ya duyurduğu bir platformdur.

Çorlu’da okuyan İ.Ö. 100 imza kampanyası yoluyla,Tekirdağ’da ilçeler arası ulaşım sorununu uluslararası platforma taşımak için bir kampanya başlattı. İ.Ö. Change Org. Platformunda şu açıklamalara yer verdi: “ilçeler arası Süleymanpaşa ve Çorlu ilçeleri arasında sürekli olarak gidip gelmek zorunda olan bir öğrenciyim. Seferler sırasında gözlemlenebileceği gibi, birçok yolcu araştırma hastanesine giden hastalardan veya üniversiteye giden öğrencilerden oluşuyor. Bu hattı kullanırken yaşadığımız iki büyük sıkıntı bulunmakta. Birincisi otobüslerin küçük olması, ikincisi ise fiyat tarifesi.

Ekonomik şartlar ve benzin zamlarının fiyat artışına sebep olmasını anlıyor olsak da, Kasım 2021 güncel ücret tarifesinin 12 TL olması kabul edilemez. Çorlu otogarı ve Tekirdağ otogarı arasındaki mesafe 36 km. İstanbul 500T hat otobüsü tek bir seferde 73 km mesafe gidiyor. 500T’nin ilk durağından son durağına kadar tam bilet alarak giden bir vatandaş 73 km için yalnızca 8 TL ücret ödüyor. Biz ise yalnızca 36km yol gidip 12 TL ödüyoruz. Bu nedenle sorunun benzin veya yol mesafesiyle ilgili olmadığı rahatlıkla anlaşılabiliyor.

Haftada 5 dersi olan bir öğrenci olarak aylık yol masrafım 600 TL’yi buluyor. Başka hiçbir şehirde, ilçeler arası seyahat eden bir öğrencinin aylık yol masrafı 600 TL değildir. Diğer bir sorun ise otobüslerin küçük olması. Otobüsler daha otogardan ayrılmadan önce doluyor, ilerleyen duraklarda tıklım tıklım oluyor ve üniversitenin önüne geldiğinde çoğu zaman binecek yer kalmıyor (araştırma hastanesinden dönen yolcular da üniversite durağını kullanıyor). Özellikle pandemi döneminde küçücük bir alanda sıkışık şekilde gitmek çok sakıncalı.

Özel hatlar belediye bünyesinde toplanmadan önce fiyatlar daha uygundu ve sefer sıklığı yeterliydi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, UKOME ve Şoförler Odasından beklentilerimiz; Ücretlerin makul fiyatlara düşürülmesi, uygun fiyatlı olacak şekilde aylık abonman çıkarılması, otobüslerin daha büyük olması (Eğer yeterli büyüklükte otobüs yoksa mevcut sefer sayısının artırılması). “Dedi. Böylece bu öğrenci bir ilki gerçekleştirerek, toplumsal sorununu CİMER yoluyla değil, uluslararası platformda dile getirdi.

UKOME’NİN ve bu birimin başkanı Kadir Albayrak'ın, öğrencinin başlattığı imza kampanyasına tavrı merakla bekleniyor. 

Kaynak : Murat Ürtekin