info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şarköy Doğalgaza Kavuşuyor

Şarköy Belediyesi ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin büyük çabaları sonuç verdi.

Şarköy ilçesinde doğalgazın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Şarköy Cumhuriyet Meydanında yapılan törene Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü ’nün yanısıra, çevre illerden gelen Belediye Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, Teski Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Gürcün, siyasi parti temsilcileri ile ve çok sayıda Şarköylü vatandaş katıldı.

Doğalgazla ilgili epey yol kat ettiklerini ve doğalgazı hakkeden ilçelerden birisi olduklarını belirten Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok “Havası kirlenen ilçelerden birisi olduk. Doğalgaz artık bizim için şart oldu. 36 bin meskenimiz var, yazın nüfusumuz 300 binleri buluyor. Şarköy’e doğalgaz gelecek olması bizi çok sevindiriyor. Şarköy’ün nüfusunun 50 binlerin üstüne çıkması için doğalgazı getirmemiz lazımdı” dedi. Şarköy’e doğalgaz gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Başarı da sıkıntı da hepimizin.

Biraz zahmet çekeceksin ama doğal gaz gelince de sağlıklı havaya kavuşacaksınız. Doğalgaz sayesinde mutlu yaşayacaksınız. Sonu ne olursa olsun biz bu yatırımları çocuklarımızın geleceği için yapmaya devam edeceğiz. Biz Şarköy’e her zaman güveniyoruz. Şarköylüler her zaman her şeyin iyisini bilir. Şarköy’de Mürefte ve Tekirdağ’da da Altınova sahillerinde mavi bayrak alacağız. Kalan 690 gün hizmet süremizde de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi. Atatürk’ü anlatan ve Atatürk’ü anlatırken zaman zaman duygulandığı gözlenen Başkan Albayrak’ın konuşması katılanlar tarafından çok büyük alkışlarla desteklendi. Başkan Albayrak 11 ilçeye 11 okul projesindeki teslim edilecek okulun isminin Atatürk olacağını ve Atatürk isminin daha da çoğaltılacağını söyledi. Çevreye özellikle çok dikkat ettiklerini belirten ve Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Pınar Gülmez Ağırbaş’a Şarköy’deki çevre sorunlarını bitirme talimatı veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Doğalgazın gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Şarköy halkına hayırlı olmasını diliyorum, temeli atılan Şarköy’de çalışmalar büyük bir hızla tamamlanacak ve 2018 yılında Şarköy doğalgaz kullanmaya başlayacak.” diye konuştu. Şarköy Kaymakamı Hamdi Üncü de Doğalgaz temel atma töreninin Şarköy için tarihi bir gün olduğuna dikkat çekerek başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Zorlu Doğalgaz tarafından Şarköy’e 2017 yılında 5 km çelik 53 km de polietilen doğalgaz şebeke yatırımı yapılacak. 2018 yılında ise Şarköy merkez tamamen doğalgaza kavuşmuş olacak.

Kaynak : Murat Ürtekin