info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşturma Platformu Koordinatörü Şerif Durdun, El Ele Verelim Tekirdağ`da Kütphanesiz İlçe ve Köy Kalmasın

Proje koordinatörü Şerif Dursun önderliğinde 2019 yılı mayıs ayı içerisinde 6 gönüllü üye tarafından kurulan Atatürk Gönüllüleri Kütüphane Oluşumu Platformu, şu anda 13 yürütme kurulu gönüllüsü ve Türkiye’nin dört bir yanından 60’a yakın gönüllü çalışanı ile kitap toplama ve kütüphane açılması için Tekirdağ’da bir akım başlattılar.

Eski hakem olan ve Trakya klasmanında başarılı maçlar yöneten Şerif Dursun, Aktif Futbol hayatına son verdikten sonra, düzenlediği futbol adamları ödül gecesinde Tekirdağ’da ses getirirken, bu kez de eğitim alanında çığır açacak projede Tekirdağ’a önemli katkılar sunmak için büyük bir kitap bağışı ve kütüphane kurma akımının önderi oldu. 24 Eylül 2019 tarihinde Hayrabolu belediyesi iş birliği ile Atatürk Gönüllüleri Sait Esircan kütüphanesini kuran Şerif Dursun ve ekibi,10 Kasım 2019 tarihinde Ergene belediyesi iş birliği ile de Zübeyde Hanım kütüphanesini de kurdular.

Atatürk Gönüllüleri Kütüphane oluşumu platformu onursal başkanı eski milli eğitim müdürü emekli öğretmen Sedat Kaplan’ın da destek verdiği projede, oluşumun koordinatörü Şerif Dursun çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şerif Dursun yaptığı açıklamada; “Küçük bir ekiple çıktığımız bu eğitim-kültür yolculuğunda, bugün gittikçe büyüyen bir aile olduk. Hedefimiz, Hayrabolu ve Ergene ilçelerimizle başlayan kütüphane kurma projemizde,11 ilçe, köyler ve mahalleler de dahil olmak üzere Tüm Tekirdağ’da kütüphaneler kurmaktır.

TARİHİNİ, KÜLTÜRÜNÜ BİLEN, ÖRF, ADET VE GELENEKLERİNE BAĞLI, BİLGİLİ, BİLİNÇLİBİR NESİL YETİŞTİRMEK İÇİN ÇIKTIĞIMIZ BU YOLDA, HEPİNİZİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ” Dedi.

HANGİ KİTAPLARI BAĞIŞLAYABİLİRSİNİZ?

- Çocuklar için öykü kitapları,

- Yerli ve yabancı romanlar,

- Şiir kitapları,

- TÜBİTAK, araştırma kitapları,

- Araştırma, inceleme, Felsefe, Dilbilim,

- Edebiyat klasik eserleri,

- Ortaokul ve lise öğrencileri için test kitapları,

- Tarihi, bilimsel ve dini kitaplar,

- Yemek ve elişi kitapları,

- Ziraat, tarım ilaçlama, seracılık, hayvancılık, arıcılık,

- Anne-çocuk sağlığı,

- Hastalıklar ve çareleri,

- Çevre koruma ve uygulanabilir proje kitapları v.b. 50 ve üzeri kitap bağışlayanlara teşekkür belgesi, 500 kitap ve üzeri bağışlayana plaket verilecek ve bağışçıların isimleri kütüphane giriş bölümünde yazılacaktır.

Atatürk Gönüllüleri Kütüphane oluşturma platformu kitap desteklerinizi bekliyor.

Kaynak : Murat Ürtekin