info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ergene`de Covid-19 Denetimleri Sürüyor

Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yeni tip korona virüs Covid-19 salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında ilçe genelindeki denetimleri sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelge kapsamında Ergene ilçe genelinde yapılan denetimlere katılan Ergene Belediyesi ekipleri ülke genelinde eş zamanlı yapılan uygulamalar dışında da rutin denetimlerini sürdürüyor. 

Ergene’nin tüm mahallelerinde özellikle toplu olarak bulunulan yerler başta olmak üzerekahvehaneler, berber ve kuaförler, ticari taksiler, toplu taşıma araçları, lokanta, restoran ve kafeteryalar, spor salonları, parklar, sosyal tesisler, çay bahçeleri, dernek lokalleri, düğün salonları, internet kafeler, oyun salonları ve iş yerlerini düzenli olarak denetleyen Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yaptıkları kontrollerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesini sağlıyor. 

Salgının önlenmesine yönelik alınan tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığı hususlarını denetleyen Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşların özellikle temizlik kuralları, maske ve mesafe kurallarına uyup uymadığına işyeri ve işletmelerin çalışanları ve müşterileri ile işletme açısından belirlenen tedbir ve kurallara uyulup uyulmadığına baktılar. 

Tedbir ve kurallara uyulması hususunda eğitici amaçlı bilgiler de veren belediye ekipleri verilen tedbir ve kurallara uyulması konusunda uyarılarda bulundu. Ekipler ayrıca maskesi olmayan vatandaşlara maske, muhtelif işyerlerine uyarı broşürü ve afişleri de dağıttılar. 

Denetimlerin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz olarak devam edeceği belirtildi. 

Ergene’de yapılan denetimler konusunda bilgiler veren Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Pandemi sürecinin ilk anından itibaren alınması gereken tüm tedbirleri alarak uygulamaya geçirdik. Bir maske hayat kurtarır felsefesi ile hareket ederek belediye personelimiz ve gönüllülerin katkısı ile 400 bin adet maske üretimi gerçekleştirdik ve Ergene halkının sağlığını korumak için Ergene sokaklarını kapı kapı gezerek maske dağıtımı gerçekleştirdik. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı tüm tedbir kararlarını harfiyen uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. Hastalığın nereden ve ne zaman geleceğini bilmediğimiz için tüm tedbirlere sıkı sıkı bağlı olarak kalmalıyız. Maske, mesafe ve hijyen kurallına uygun davranmalıyız” dedi.

 

Kaynak : Murat Ürtekin