info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Lokantacılar Odası Başkan Adayı Lütfi Çebi, Pandemide Aidat Peşinde Koşmaya Değil, Esnafın Derdine Derman Olmaya Geliyoruz

Tekirdağ Kebapçılar,Köfteciler,Tatlıcılar ve Lokantacılar odası seçimleri yaklaşırken,bir önceki dönemin başkanı ve halen Türkiye Lokantacılar Pastacılar Federasyonu Başkan Vekilliği ve Denetleme kurulu Başkanlığını yürüten Lütfi Çebi adaylığını bir basın Toplantısıyla Tekirdağ esnafına ilan etti.

Lütfi Çebi yaptığı basın açıklamasında; Esnafımızın aylarca gözüne uyku girmediği, dükkânlarının kepenklerinin başında nöbet tutmak zorunda kaldığı, dakikaları birbirine ekleyerek sabır orucu tuttuğu, zorlu pandemi sürecinin ardından yaralarını sarmaya çalışan değerli üyelerimizin; bugün gelinen noktada hukuka ve adalete, sesinin duyulmasına, derdine deva olunmasına her zamankinden çok daha fazla ihtiyacı var. Şehrimizin varlığına anlam katan kıymetli üyelerimizin haklarını savunacak, dertleri ile dertlenecek sıkıntılarını kendi sıkıntısı bilip, çözüm arayışı içine girecek yürekli, liyakat sahibi, iletişimi güçlü, çözümleme noktasında başarılı ve saygın esnaf temsilcilerine ihtiyacı var. Bugün burada üyelerimiz ve odamız hakkında, hayırlara vesile olması umduğumuz önemli bir açıklamada bulunmak niyetiyle toplandık.

Tekirdağ Kebapçılar, Köfteciler, Tatlıcılar ve Lokantacılar Esnaf Odası’nı hak ettiği yere yeniden taşımak, dönemimizde kazandığı marka değerini tekrar kazandırmak, resmi ve özel kurumlar nezdinde esnafımız adına, yeniden söz sahibi olmak için, her zaman yaptığımız gibi; bulunduğu konum itibarı ile şehrimizin mihenk taşı olan siz değerli üyelerimize zarar vermeye değil fayda sağlamaya, sırtınızdaki yüklere yük eklemeye değil yük almaya, yolunuza engel koymaya değil yolunuzdaki engelleri kaldırmaya, yaranızı deşmeye değil yaralarınızı sarmaya, kendimize sizlerin derdiyle dertlenip sevinciyle sevinmeye adayız.

Kıymetli kardeşlerim… ‘‘Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz, şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde’’ demiş Ziya Paşa. Yani ‘‘İnsanın aynası işidir, lâfa bakılmaz; bir kişi yaptığı iş ve icraatları vesilesi ile temsil ettiği kuruma değer katar, ya da değer kaybettir.’’ Bu minvalde pandemi döneminde üyelerimiz bin bir zorlukla mücadele ederken, koltuğumuzda oturmadık. Çünkü biz biliyoruz ki; bir başkana, bir STK temsilcisine yakışan, üyelerinin işyerlerini, sandalyelerini dahi açmasının yasak olduğu bu zorlu süreçte her daim yanlarında olmaktır. Bizler de tam da bu sebeple; esnafımıza can, nefesine nefes, sesine ses olabilmek için gece gündüz demeden Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, bakanlıklarda, esnaf sanatkârlar genel müdürlüğünde, konfederasyonda, federasyonlarda mücadele verdik.

Esnafımızın dükkânın kepenkleri kapanmasın, tek kuruş kazanamadan geçirdiği aylarda kirasından stopajına kadar bir nebze de olsa ferahlayabilsin diye başımızı yastığa koymadık. Nitekim günlerce gecelerce süren mücadelelerimiz sonucunda önce kısıtlamalarda kademeli olarak esneklik sağlanmasına, sonrasında kontrollü geçişlerle birlikte nihai olarak üyelerimizi üzerlerindeki pandemi zincirlerinden sıyırdık. KDV, SGK ve BAĞ-KUR düzenlemelerinin üyelerimiz lehine geliştirdik, işsizlik ödeneği, pandemi desteğini üyelerimiz talepleri doğrultusunda düzenleme görüşmelerine katıldık.

Yayınlanan her genelgeden sonra saatlerce üyelerimize genelgeye ilişkin detaylı bilgileri verdik. Üyelerimizi telefonla bilgilendirmeye devam ederken, güncel ve düzenli olarak whatsapp ve diğer tüm sosyal medya ağları üzerinden hukuki ve idari bilgilendirmeleri yaptık. Üyemizin sesini ülke çapında duyurmak, Tekirdağ Lokantacılar Odası üyelerini hak ettiği yerlerde temsil edebilmek adına yerel,ulusal ve uluslararası basında canlı yayınlara katılıp, röportajlar verdik. Bu kapsamda HABERTÜRK, FOX TV, ATV, TRT ve Financial Times gibi mecralarda da yine sizleri temsil ettik, dertlerinize derman aradık. Gönül isterdi ki bu mücadelelerin bir köşesinde de mevcut oda yönetimini görelim, Tekirdağ Lokantacılar Odası’nın kıymetli üyeleri için de bizim gibi dertlenen birileri olduğunu bilelim…

Ne yazık ki bu süreçte sizler gibi değerli üyelere destek olmak yerine üyelere temin etmekle yükümlü olunan belgeler için izahsız ücretler talep edildi. Kira, stopajla, vergiyle, faturalarla mücadele eden üyeleri ziyaret etmek, güncel mevzuat ve gelişmeler hakkında bilgi vermek, dert dinlemek, çözüm aramak yerine aidat ödemeleri için ihtarda bulunuldu. İşte tam da bu yüzden, sizleri mevcut yönetim tarafından layık görülen bu iç yakan tutumdan kurtarmak, hak ettiğiniz değeri göstermek, bir odanın aidat almak ve belge imzalamak dışında da görevleri olduğunu hatırlatmak, Esnaf Odalarının önceliğinin üyelerinin refahı olduğunu ortaya koymak amacıyla yeni dönemde YENİDEN Tekirdağ Lokantacılar Odası Yönetimi’ne adaylığımızı ilan ediyoruz.

Yirmi yılı aşkın Esnaf Odaları ve Esnaf Federasyonları nezdindeki başkanlık, başkan vekilliği, yönetim kurulu üyeliği ve denetim kurulu başkanlığı süreçlerimde gerçekleştirmiş olduğum ulusal ve uluslararası projeler; yeni dönemde Tekirdağ Lokantacılar Odası’nda gerçekleştireceğimiz projelerin ve başarıların teminatıdır. Yeni dönemde odamız bünyesinde faaliyet gösteren farklı iş kollarında karma komisyonlar kurarak, odamızı ve üyelerimizin faaliyet alanlarındaki güncel sorunlarını tespit edip gerekli kurumlar nezdinde çözümler sunacağız.

Sektörel ve özelleştirilmiş alanlara yönelik çalıştay ve sempozyumlar düzenleyeceğiz. Aynı zamanda komisyonlarımız vasıtasıyla çeşitli sivil toplum faaliyetlerinde aktif olarak bulunup, üyelerimiz lehine iş birliği ve protokollere imza atacağız. Genç meslektaşlarımız için eğitimler, işin ehli üstatlardan tecrübe ve bilgi paylaşımı sağlayabilecek toplantılar organize edeceğiz. Üyelerimizi mali ve sosyal yönden geliştirmek adına iş birliği ve kariyer günleri düzenleyeceğiz.

BİZ ÜYELERİMİZİN DERDİNE DERMAN, ESNAFIMIZA DAYANAK OLMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUZ. TEKİRDAĞ KEBAPÇILAR, KÖFTECİLER, TATLICILAR VE LOKANTACILAR ESNAF ODASI’NIN SON DÖRT SENELİK FETRET DEVRİNİ SONA ERDİRİP, YENİDEN HAK ETTİĞİ YERE TAŞIMAYA GELİYORUZ. GÜN YENİDEN BİRLİK OLMA, YENİDEN DEĞİŞİM GÜNÜ… LİYAKATE, HAKKANİYETE VE DEĞİŞİMİN GÜCÜNE BİZ GÜVENİYORUZ. SİZLER DE BİZE GÜVENİN. HEP BİRLİKTE BAŞARILARIMIZA BAŞARI KATMAYA, ESNAFIMIZI HAK ETTİĞİ YERLERE GETİRMEYE GELİYORUZ, TÜM ESNAFIMIZLA ELELE,GÖNÜL GÖNÜLE,YÜREKTEN İNANARAK DİYORUZ Kİ ‘BİZ BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ.HER ŞEY ESNAFIMIZ İÇİNDİR” Dedi

Tekirdağ Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Rıza Eti de Lütfü Çebi’in ve onun gibi Tekirdağ’a hizmet aşkıyla yola çıkanın yanında olduklarını dile getirerek destek sözü verdi”

Kaynak : Murat Ürtekin