info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ`lı Genç Dünya 2.si Oldu

Tekirdağ`lı 19 yaşındaki Türkiye Vücut geliştirme Şampiyonu Egehan Biricik,İspanya`nın Barcelona kentinde gerçekleşen Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonasında Dünya 2.si oldu.

29 Eylül tarihinde Türkiye Genç Erkekler klasik fizik açık siklet kategorisinde, 45 kişilik siklette Türkiye şampiyonu olan genç Egehan, bu gelen derecenin ardından Milli Takıma davet edildi. Milli Takımla birlikte devlet imkanı ile Barcelona, Santa Susanna'da Dünya çapında IFBB Fedarastonunun düzenlediği yarışmada Dünya 2.si olarak İspanya'da Türk Bayrağını göndere çektirerek, Cumhuriyetin yeni yüzyılında ülkemize büyük bir gurur yaşattı.

5-6 yıldır vicut geliştirme sporu yapan Egehan Biricik, " Ülkemi yurt dışında temsil etmenin yanı sıra, Dünya 2.si olarak ülkeme madalya kazandırmak büyük bir gurur olsa da Türk bayrağını yurt dışında dalgalandırmak benim için en büyük gururdur. Bu gururu ülkemizin yeni yüzyılında memleketimin değerli insanları ile paylaşmak en büyük mutluluğumdur.

Bu başarıyı, beni yurt dışına götürüp maddi manevi her şekilde destekleyen Yüce devletimin değerli idarecilerine borçluyum. Devletime ve milletime daha büyük şampiyonluklar kazandırmak için mücadele sürecektir" dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin