info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
46.6080
Dolar Satış
:
46.6920
Euro Alış
:
53.1693
Euro Satış
:
53.2651
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Müge Başkandan Yangın Riskine Karşı Jet Müdahale

Ergene Belediyesi Hasat Öncesi Tarla Yollarında Harekete Geçti

Hasat sezonunun başlamasıyla birlikte Ergene Belediyesi, çiftçilerin güvenliğini sağlamak ve olası tarla yangınlarının önüne geçmek amacıyla ilçe genelinde tarla yollarında kapsamlı bakım ve temizlik çalışmalarına başladı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda, tarım arazilerine ulaşımı sağlayan yol güzergâhlarında yol kenarlarında bulunan kuru otlar temizlenirken, hasat döneminde yaşanabilecek yangın risklerini azaltmaya yönelik önlemler de alınıyor.

Özellikle yaz aylarında artan hava sıcaklıkları nedeniyle yangın tehlikesinin yükseldiğine dikkat çeken Ergene Belediye Başkanı Müge Yıldız Topak, çiftçilerin emeklerinin korunmasının belediyenin öncelikleri arasında yer aldığını söyledi.

Başkan Topak, "Ergene'miz bir tarım kentidir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan tarla yollarımızın hasat sezonuna hazırlanmasını, çiftçilerimiz mağdur olmasın diye Ergene Belediyesi olarak biz gerçekleştiriyoruz. Toprağa düşen her tohumun çiftçimizin alın teriyle büyüdüğünü çok iyi biliyoruz. Bir yıllık emeğin zarar görmesine gönlümüz razı olmaz. Bu nedenle ekiplerimizi sahaya yönlendirerek tarla yollarımızda temizlik ve düzenleme çalışmalarına başladık." dedi.

Çiftçilerin her zaman yanında olduklarını vurgulayan Başkan Topak, "Çiftçilerimiz sabahın ilk ışıklarıyla tarlasına gidiyor ve büyük emek veriyor. Biz de onların işini kolaylaştırmak, ürünlerini güven içerisinde hasat etmelerine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Olası yangın risklerine karşı gerekli önlemleri almaya ve tarımsal üretimi desteklemeye devam edeceğiz. Üreten, çalışan ve alın teri döken tüm çiftçilerimizin yanında olacağız. Rabbim tüm üreticilerimize bereketli ve kazasız bir hasat sezonu nasip etsin." ifadelerini kullandı.

Başkan Müge Yıldız Topak, vatandaşlara ve sürücülere de önemli uyarılarda bulunarak, "Hasat döneminde sadece kurumlarımızın değil, tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor. Tarım arazilerinin bulunduğu bölgelerde araçlardan sigara izmariti atılmamasını, anız ve kuru otların bulunduğu alanlarda ateş yakılmamasını önemle rica ediyorum. Küçük bir ihmal, çiftçimizin bir yıllık emeğini dakikalar içinde yok edebilir. Gelin hep birlikte daha dikkatli olalım; toprağımıza, üreticimize ve geleceğimize sahip çıkalım." diye konuştu.

Ergene Belediyesi, hasat sezonu boyunca tarım bölgelerindeki bakım ve temizlik çalışmalarını planlı şekilde sürdürerek hem üreticilerin güvenliğini sağlamayı hem de yangın riskini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Kaynak : Murat Ürtekin