info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Süleymanpaşa Kent Konseyi Engelli Meclisi Engellilere Umut Oluyor

Bir önceki dönemin belediye başkanı Ekrem Eşkinat ve başkan yardımcısı Gülferah Güral,belediye bünyesinde yer alan Süleymanpaşa Engelli Koordinasyon merkezinin müdürünü görevden almış,Belediyenin bu tür oluşumu kanunen mümkün olmamasına rağmen bu birimin mensuplarıyla dernek kurmuş,yasa ddışı bir şekilde lüks restoranda yemek düzenleyip,belediyenin gücünü kullanarak emrivaki bağışlar toplamış,engelliler için hiçbir destek ve yardımda bulunmamıştı.

2019 seçimlerinde Süleymanpaşa belediye başkanı seçilen Cüneyt Yüksel ise adeta sosyal sorumluluk dersi verircesine engellilerin yanında oldu ve desteğini esirgemedi. 

Kent konseyi seçimlerinin ardından bir ilke imza atan Cüneyt Yüksel,Kent Konseyi bünyesinde Engelliler Meclisini oluşturarak engelli dostu olduğunu sözde değil icraat yönünden de gösterdi.Son dönemde engellilere yaptığı medikal destekle adeta gönülleri fethetti. 
Kent konseyi Engelliler Meclisi başkanı Beste Emre Güngör ile medikal ürünleri bizzat dağıtan TEDER başkanı Ahmet Murat Sarılarlı, , bu medikal malzemeler hakkında da bilgi verdi; 

“Süleymanpaşa Kent Konseyi Engelli Meclisi olarak 3 aylık bir çalışma ile engellilerin taleplerini aldık.
10 adet akülü tekerlekli sandalye,
25 adet manuel tekerlekli sandalye,
5 adet manuel banyo sandalyesi,
10 adet elektrikli hasta yatağı,
10 adet walker,
20 adet koltuk değneği ve jel akü alımlarını Süleymanpaşa Belediyemiz ihale ile yaptı.
Akülü tekerlekli sandalyelerin bir kısmını Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel'in katılımıyla teslim ettik.
Geri kalanları da Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanım Beste Güngör ile birlikte köyler(kırsal mahalleler) dahil evlerine kadar götürüp kapıdan teslim ediyoruz. Elektrikli hasta yatakları başta olmak üzere geri kalan tüm medikal malzemeyi de bizzat evlere teslim etmeye yarında devam edeceğiz.
Süleymanpaşa belediyesi 7 yıldır var ama ilk kez bir engelli meclisi böyle bir çalışma yapıyor. İlk kez bir belediyede bu kadar yüksek kalitede ve maliyette medikal ürünler için ihale yapıyor. İlk kez de başkanlar bizzat kapı kapı dolaşarak teslim yapıyor.Cüneyt Yüksel başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” Dedi.
Büyükşehirin verdiği 200 watt’lık ve 28 amperlik araçların yanında; 
2 X 450 W motor ve 2 X 45 Amper akülü gerçekten dış ortama uyumlu bu araçlar adeta tekerlekli sandalyelerin mercedesi sayılıyor.

 

Kaynak : Murat Ürtekin