info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Kayıtlar Başladı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini tercih eden ve yerleşen öğrenciler için elektronik ortamda kayıtlar 29 Ağustos 2020 Cumartesi günü başlarken Üniversite kayıtlarında şahsen kayıt alımları ise Pazartesi günü itibariyle başladı.

Kazan öğrenciler elektronik kayıt için eDevlet şifreleri ile www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yaparak tüm programlar için (sağlık raporu isteyen bölümler hariç) kayıt işlemlerini 6 Eylül 2020 Pazar günü saat 23:59'a kadar tamamlayabilecekler. 

Sağlık raporu isteyen programlara ise ilgili birime ‘Bireysel Başvuru’ yolu ile kesin kayıt yapılması gerekiyor. Bu durumdaki öğrenciler 5 Eylül 2020 Cumartesi günü saat 17:00'ye kadar yerleştikleri okul idarelerine, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi internet sitesinden erişilebilen kılavuzda belirtilen belgeler ile şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yaptırabilecekler. 


Kayıtlar, sağlık raporu isteyen bölümler dışında elektronik ortamda olduğu için Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN basın mensuplarının da katıldığı bir programla Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunu kazanan öğrencilerin sembolik olarak bireysel kayıtlarını gerçekleştirdi. 
Prof. Dr. Mümin ŞAHİN öğrencilere hitaben, “2020 – 2021 akademik yılı inşallah hepimiz için iyi ve verimli bir eğitim – öğretim yılı olur. Pandemiden ve her türlü musibetlerden uzak; sağlıklı, huzurlu, başarılı bir yıl geçmesini temenni ediyorum. Tüm öğrencilerimizi temsilen size ‘Hoş Geldiniz’ diyorum. Girişimcilik endeksinde ilk 50’de olan Trakya’daki tek Üniversite, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi sizin evinizdir. Birlikte verimli ve hayırlı bir Üniversite hayatı geçireceğiz inşallah. Öğrencilerimiz Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin farkını hissedecekler” dedi. 


Prof. Dr. Mümin ŞAHİN basın mensuplarına yaptığı açıklamada ise “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak önlisans ve lisans branşlarında toplamda 6135 öğrenci üniversitemizi tercihte bulundu. Ayrıca ilk defa öğrenci aldığımız Hukuk Fakültesinde %100 doluluk oranına ulaştık. Bu haber bizim için gayet sevindiricidir” şeklinde konuştu. 
Kovid-19 önlemleri gereği maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun gerçekleşen programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Genel Sekreter Murat Kamil TIRPANCI, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Şenol AKYAZI ve idari personel de hazır bulundu. 
27 bini aşan öğrenci sayısı ile şehrin ve bölgenin eğitim lokomotifi Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesine bu yıl lisansla yerleşen öğrenci sayısı 2573 olurken, önlisansla yerleşen öğrenci sayısı da 3562 oldu. Toplamda 6135 öğrencinin yerleştiği NKÜ’de kontenjanlardaki doluluk oranı ise %95 oldu. Ek yerleştirme döneminden sonra ise doluluk oranın daha da artması bekleniyor. İlk dört gün sonunda ise elektronik ve bireysel olarak toplamda 3879 öğrenci kaydını tamamlayarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinin bir parçası oldu 

 

Kaynak : Murat Ürtekin