info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kapaklı Belediyesi Stratejik Plan Hazırlıklarına Başladı

Mali disiplin sağlanması, kaynakların stratejik önceliklere uygun dağıtılarak etkin kullanımı ve hizmet önceliğinin belirlenmesi için harekete geçen Kapaklı Belediyesi, 2020-2024 yıllarını kapsayan stratejik plan hazırlıklarına başladı.

Yönetim olarak politika oluşturmak, planlama ve bütçeleme süreci arasındaki ilişkiyi güçlendirmek, kaynak dağıtım ve kullanım sürecini belirlemek için çalışmalarını hızlandıran Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve stratejik planlama ekibi ile Kapaklı’nın yol haritasını belirliyor. İlgili kanun, yönetmelik ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Daire Başkanlığı tarafından yayınlanan ‘Belediyeler İçin Stratejik Planlama Rehberi’ doğrultusunda çalışmalar yürüten Kapaklı Belediyesi kurmayları, mevcut durum analizi çerçevesinde paydaş analizi ile katılımcılık anlayışıyla stratejik plan hazırlaması için vatandaşlar başta olmak üzere tüm paydaşların beklenti ile ihtiyaçlarına yönelik uygulanması gerekenleri tespit edecek.

ORTAK ÇALIŞTAYLAR DÜZENLENECEK

Kapaklı Belediyesi 2020- 2024 dönemi Stratejik Plan hazırlıklarını kapsamında, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları, oda ve derneklerle ortak akıl çalıştayları düzenleyecek. Paydaş analiz toplantılara, ilçemizde yapılması düşünülen projeler, beklentiler , fikir ve öneriler kayda alınacak. Kapaklı'da 14 mahallede yapılacak olan anket çalışmaları ile de vatandaşlarımızın beklenti ve talepleri değerlendirilecek.

GÜÇLÜ KADROMUZ VE TÜM ENERJİMİZ İLE ÇALIŞIYORUZ 

Kapaklı halkının refahını artırmak için tüm enerjisiyle çalışmaya devam ettiğini vurgulayan Başkan Çetin, “Halkımızın teveccühü ile göreve geldikten sonra idari yapımızı oluşturarak, vatandaşlarımızın ihtiyacını belirlemek için harekete geçtik. Öncelikle belediyemizde mali disiplinin sağlanması, kaynakların stratejik önceliklere uygun dağıtılarak etkin kullanımı ve hizmet önceliğinin belirlenmesi için güçlü bir yönetim kadrosu oluşturduk.

Başkan yardımcılarımız, birim müdürlerimiz ve strateji planlama ekibimiz ile belediyemizin ve kentimizin önceliklerini göz önünde bulundurarak, hizmet dönemimizi kapsayacak 5 yıllık stratejik plan hazırlığına başladık. Hazırlayacağımız stratejik plan ile ilçemize değer katacak fikirleri ve projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz.

Belirleyeceğimiz program dahilinde STK 'lar , Muhtarlarımız , Kamu kurum ve kuruşlarımız , derneklerimiz ve halkımızla bir araya gelerek toplantılarımıza başlayacağız." dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin