info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
42.9863
Dolar Satış
:
43.0638
Euro Alış
:
50.0676
Euro Satış
:
50.1578
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

NKÜ’DE Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Yardımıyla Hassas Tarım Konferansı Yapıldı

Murray State University-KY-USA, Department of Earth and Environmental Sciences (formerly Geosciences) öğretim üyesi ve Lisansüstü Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Haluk ÇETİN’in katılımıyla “Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Yardımıyla Hassas Tarım” konferansı gerçekleştirildi.

NKÜ Ziraat Fakültesi Biyosistem Bölümü tarafından düzenlenen etkinliğe akademik personel, öğrenciler, ilimiz ve çevre illerdeki sektör temsilcileri ile çiftçiler katıldı. Üniversitesindeki çalışmaları katılımcılar ile paylaşan Prof.Dr. Haluk ÇETİN, Haritalama Uygulamaları Merkezi (Uzaktan Algılama Merkezi)’nin çiftçiye sağladığı katkıları katılımcılar ile paylaştı.

Uzaktan algılama/optik metodlar ile toprak nemliliğinin, topraktaki azot, kalsiyum, potasyum vs. miktarının saptanması gibi uygulamaların çiftçiye sağladığı kazanımlar hakkında da bilgi veren ÇETİN, program sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı.

Kaynak : Murat Ürtekin