info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Malkara`da İlk Doğalgaz Ateşi Yandı

Malkara’da doğalgazın gelmesi için devam eden çalışmalar kapsamında, 18 Aralık 2020 Cuma günü saat 10.00’da Camiatik Mahallesi Karaağaç Sokak’taki doğalgaz regülatörü istasyonunda ilk doğalgaz ateşi yandı.

Doğalgaz Ateş Yakma Törenine; Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Belediye Başkan Yardımcıları Nuran Başkütük, Ersin Kaçar, Belediye Meclis Üyeleri, GAZDAŞ Yetkilileri, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı. 

İlçede ilk doğalgaz ateşini yakmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Nihayet ilçemize doğalgaz regülatörünün kurulumu gerçekleşti. 2021 yılının bahar aylarında yapılacak ciddi çalışmalarla Malkara'mızı doğalgaza kavuşturacağız. Amacımız 2020 yılında bu çalışmaları yapmaktı. Fakat pandemi süreci ile ekonomik şartlar yapılacak çalışmaların önüne geçti. Umuyorum ki, temiz enerji ile Malkara'lı hemşerilerimizi kısa süre içerisinde buluşturup, hava kalitesini arttıracağız. Bundan sonraki süreçte GAZDAŞ firması ile koordineli olarak çalışmaya devam edeceğiz. Yüklenici firma olan GAZDAŞ'ın çalışmalara 2019 yılında başlaması gerekirken, farklı sebeplerden dolayı Malkara'da yapması gereken çalışmaların 1 yıl sonra başlamasını telefi etmesi amacıyla bu yıl yapacağı çalışmaların metrajını arttırmasını umut ediyorum. 

Doğalgaz'ın İlçemize getirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, hemşehrilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi. 
Malkara İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, AK Parti Malkara İlçe Başkanı Gökhan Şentürk, GAZTAŞ Yetkilileri ve muhtarlar Malkara’mızdaki ilk doğalgaz ateşini yaktılar. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin