info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sorumsuz Müşteriler de Haklı mı?

Muratlı’da bir kurumsal marketteki görüntü, “yok artık, bu kadar da sorumsuzluk olmaz” dedirtti.

Muratlı’da sıra dükkanlar mevkiinde bir kurumsal marketin manav ve giysilerin bulunduğu bölümü görenler, vatandaşların başka müşterileri düşünmeden yaptığı rezalete büyük tepki gösterdiler.

Bir müşterinin, “bu nasıl iş, bütün limon paketleri yırtılıp karıştırılmış, biz bunları nasıl alacağız? Bunu yapanları kameradan inceleyip şikâyet edin” demesiyle ortaya çıkan görüntü, yapılanların bununla da sınırlı kalmadığını gözler önüne serdi.

Giysi bölümünde de kapalı haldeki giyim poşetlerinin yırtılarak sağa sola atıldığı da görüldü. Bu konuda mağduriyetlerini ifade eden mağaza sorumlusu, “biz müşterilerin ürünleri incelemesine bir şey demiyoruz. Sadece bize söylesinler, biz de yardımcı olalım. Fakat başka müşterilerin de hakkı olan ürünleri ambalajlarından açıp, tüm mallara zarar vermeleri çok üzücü.

Manav bölümü olsun başka reyonlar olsun ürünlerin karıştırılması bir dereceye kadar kabul edilebilir fakat bununla sınırlı kalmıyorlar. Tüm ambalajları açmaları, diğer ürünleri kullanılmaz hale getiriyor. Üstelik gerek kıyafet gerek elektronik eşya gerekse gıda ürünleri olsun ambalajlarını açınca ürünü kullanılmaz hale getirince diğer müşterilere satmak mümkün olmuyor.

Müşteriye yardımcı olmak, reyonları düzenlemek bizim işimiz fakat kapalı ambalajları açmak, ürünlerin yerini değiştirip fiyat farkı yaratmak etik davranışlar değil. Ne yazık ki “müşteri daima haklıdır” sözü bu konuda tartışılır hale geldi. Müşterilerden temennimiz, istedikleri ürünü bize sormalı ve yardımcı olmamızı talep etmeleridir. Biz onlar için çalışıyoruz. Biz de onlardan anlayış bekliyoruz” Dedi. Bazı müşterilerin marketteki ürünlere verdiği zararlar, diğer müşterilerin de tepkisini çekti.

Kaynak : Murat Ürtekin