Binlerce vatandaşın aynı sofrada buluştuğu etkinliklerde Ramazan’ın birlik, beraberlik ve paylaşma ruhu yaşatıldı. Programlar, 16 Mart Pazartesi günü sahil dolgu alanında düzenlenecek 11 bin kişilik Kadir Gecesi iftarıyla taçlanacak. Süleymanpaşa Belediyesi’nin mahalle mahalle kurduğu iftar sofraları, kentin farklı noktalarında vatandaşları bir araya getirmeye devam ediyor. Genciyle yaşlısıyla her kesimden vatandaşın katıldığı programlarda mahalle sakinleri aynı sofrayı paylaşarak oruç açmanın huzurunu yaşadı. İftar programlarının ilki 11 Mart Çarşamba günü Zafer Mahallesinde düzenlendi.

Kamil Korkmaz Zafer İlköğretim Okulu bahçesinde kurulan sofralarda mahalle sakinleri ezanın okunmasıyla birlikte birlikte oruçlarını açtı. 12 Mart Perşembe günü ise iftar programı Vatan Mahallesi Özlem Sokak’ta gerçekleştirildi. Sokağı boydan boya dolduran vatandaşlar, samimi bir atmosferde iftarlarını yaptı. 13 Mart Cuma akşamı Ertuğrul Mahallesi Peştemalcı Caddesinde kurulan halk sofrasında vatandaşlar bir araya geldi. Cuma gününün manevi atmosferiyle gerçekleşen programda komşuluk bağları daha da güçlendi. Hafta sonu programlarında da yoğun katılım dikkat çekti. 14 Mart Cumartesi günü Atatürk Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesinde kurulan iftar sofraları vatandaşlarla dolup taşarken, 15 Mart Pazar günü Bıyıkali Mahallesi Bıyıkali Düğün Salonunda mahalle sakinleri aynı sofrada buluştu.

Programlara katılan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, vatandaşlarla yakından ilgilenerek Ramazan ayının manevi atmosferinin mahallelerde birlikte yaşanmasının önemine dikkat çekti. Başkan Nallar, 16 Mart Pazartesi günü sahil dolgu alanında gerçekleştirilecek 11 bin kişilik Kadir Gecesi iftarı için tüm Süleymanpaşa halkını davet ederek şu ifadeleri kullandı: “Ramazan ayı boyunca mahallelerimizde kurduğumuz sofralarda ekmeğimizi bölüşmenin ve dualarımıza ortak olmanın huzurunu yaşadık. Şimdi bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bereketini hep birlikte yaşayacağız. 16 Mart Pazartesi günü sahil dolgu alanında 11 bin kişilik dev bir halk sofrası kuruyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bu anlamlı buluşmaya davet ediyorum.” Mahalle iftarlarıyla Ramazan’ın paylaşma kültürünü yaşatan Süleymanpaşa Belediyesi, Kadir Gecesi’nde düzenlenecek büyük organizasyonla binlerce vatandaşı aynı sofrada buluşturmayı hedefliyor.



