info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter, Belediyecilik Parti İşi Değil Vizyon İşidir

Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Onur Bozkurter,basın mensuplarıyla bir araya gelerek yaklaşık iki buçuk aylık belediyecilik çalışmalaarı hakkında istişarede bulundu.

Bozkurter yaptığı basın açıklamasında; " Göreve geleli yaklaşık iki buçuk ay oldu ve seçimden sonra ilk defa bir basın açıklaması yapıyoruz. Burada ifade etmek isterim ki biz sadece Cumhuriyet Halk Partisine ve şahsımıza oy verenlerin değil herkesin başkanı olacağız. Seçim yaşandı bitti ve biz seçimi o gün sandıkta unuttuk. Bundan sonra ilçemizde ne gibi hizmetler yapacağımızın matematiğini yapıyoruz. Yaklaşık olarak 517 milyon lira borç ile belediyeyi devraldık. Belediyemiz,İller Bankasından yaklaşık dört buçuk beş milyon lira geliri olan bir belediyedir. Biz iki aylık görev süremizde yaklaşık 62 milyon 817 bin liralık hizmet yaptık. Maaşları ödedik. Halk,esnaf,işçi,köylü,emekçi, belediye ile beraber el ele ilçesine, semtine, köyüne hizmet gelsin diye alışılagelmiş bir durumun dışında bir seferberlik ilan ettik. Bugüne kadar en büyük hizmetimiz, Marmara Ereğlisi Belediyesinin garajının dışında ne amaçla kullanıldığı belli olmayan bir çöplük, hurdalık gibi alanı esnafımızla, kamyon kooperatifimizle, Merhum Yaşar Kaptan Çebi'nin şirketiyle, çeşitli STK ve esnaflarla ,tek dertleri ilçemize hizmet olan yurttaşlarımızla el ele vererek yaklaşık 8 milyon liralık bağışla park olarak halkımıza kazandırdık. Bu ilçeye hizmet gelsin diyen yurttaşlarımızın bağışıyla ilçeyi ışıklandırarak, park sayısını arttırarak, sahil temizliği, müsilaj temizliği yaparak daha önce bu ilçede yapılmayan çalışma ve hizmetleri yaptık.

Bize ne kadar ithal deseler de, biz İstanbul'da Ankara'da,İzmir'de, metropollerde belediyecilik anlamında ne gördüysek onu yapıyoruz ve bunların %99'u bizi sevdikleri için ilçemize hizmet gelmesi için vatandaşlarımızla el ele verip,belediyenin koordinasyonuyla beraber halkımıza ücretsiz hizmetler yapıyoruz. Marmara Ereğlisinde daha önce hiç yaşanmamış bir deniz temizliği yaptık. Bunlar konuşulmuyor, kadınlar plajının adının değiştirilmesi konuşuluyor. Kadınlarımızın başörtüsüyle,tesettürüyle, haşemasıyla denize girmesine karşıymışız gibi algı oluşturuluyor. 2024 yılında gelişmemize karşı olmaya çalışan bu kişilerin söylemlerinin bir karşılığı yoktur. Bizim Marmara Ereğlisi olarak kentleşme yönünde çok ciddi bir kimlik arayışımız var. İstanbul'da bazı lobiler, Ereğli'mizi karıştırmaya çalışıyorlar. Bu kararları şahsi değil meclis kararıyla halkın talebi doğrultusunda alıyoruz. Bize din karşıtı yakıştırması yapanlar bilsinler ki, biz yapılmayanı yapıyor, camileri cemevlerini köşe bucak temizliyoruz. Biz ufak tartışmalarla uğraşmak yerine, modernize olmak,oy veren vermeyen herkesin başkanı olmak istiyoruz. Algı yapanlar belli ve biz bunları umursamıyoruz. Görevi devraldığımızda garaja gittik, 66 belediye aracımız var,hepsi hurda.

Kaportaları açtık,araçların motoru yok. Bunlar konuşulmaz, 517 milyon borç konuşulmaz, kadınlar plajının isminin değiştirilmesi konuşulur. Personel çıkarmamızı soruyorlar. Göreve geldiğimizde 17 personel almışız, 25 personelimizle yolları,ayırmışız. Çok üzülerek mecburiyetten çıkarılacak yaklaşık 100 personelimize ve herkese sesleniyorum; Bir tasarrufa gidiyor ve işçi çıkarıyorsak, lütfen itiraz etmeyin.Telefon açıp, dayımdı,gelinimdi, onunla ticaretim vardı, çıkarmayın demeyin. İller bankasından dört buçuk milyon gelirimiz var, 20 milyon personel ödemesi var. Bu ödemeyi Marmara Ereğlisi değil Dünya'nın hiçbir belediyesi gerçekleştiremez.

Geçmiş dönem belediye yönetimi nikah kıymanın dışında bir imza atmamış. Kazı alanımız var. Belediyenin bütçesi yerlerde, Belediye Başkanı tekrar seçilebilmek için Kültür Bakanlığı ile bir protokol imzalıyor. Geçen yıl 5 milyon, bu yıl 10 milyon, gelecek yıl 15, sonraki yıl 20 milyon para ödemek için protokol imzalıyor. Kazı alanına belediye sponsor oluyor. Bunlar konuşulmuyor, kazı alanına harcanan para nedeniyle belediyenin borçları konuşulmuyor, maaşların ödenme zorluğu nedeniyle işçi çıkarma konuşuluyor. Güzel sahili olan ilçemiz, hizmet yapılmadığı için turistler tarafından rağbet görmüyor.

Ereğli'yi turizm kenti yapacağız. İlçemiz yoklar ülkesi olmuş. Biz bu ilçeyi örnek gösterilecek bir ilçe yapacağız. Bunu da öz sermayemizle yapacağız. Satışlar gerçekleştirebiliriz ama bunu kapalı kapılar ardında değil, şeffaf bir şekilde açık olarak yapacağız. Alt yapı sorunu var, ama yaklaşık 15 milyar tutuyor. Bunu hemen yaparız, diyerek halkı kandırmayacağız. Spora da destek vererek ilçemizi ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarıyla temsil edeceğiz. ilçemizde yaklaşık 1500 ruhsatsız faaliyet gösteren işletme var. Belediyenin malı olup yaklaşık 50 adet kira alınmadan,kontrat yapılmadan peşkeş çekilen restoranlar, kafeler,fuaye alanları var.

Şimdi buradan soruyorum; 520 milyon borcu, geçmişe yönelik kira alınmadan, kontrat yapılmadan peşkeş çekilen yerlerin parasını almadan nasıl ödeyeceksiniz?

Ben bu göreve bana inanan ve oy veren insanların hakkını ve namusunu korumak için geldim.Halkımın hakkını yedirtmem. Bizim belediyemizin kanayan yarası olarak sosyal tesisimiz yok. Ciddi anlamda tesisleşmeye gideceğiz.Yapım gereği yıkıma karşıyım ama usulsüz yapıyı da mevzuat gereği yıkacağız. Bundan sonra belediye çiftlik gibi yönetilmekten çıkmıştır. Resmi kurum statüsüne kavuşmuştur. Kurumsallaşacağız. Belediyede hiç kimse kendi işini yapmıyordu. Bu sistem değişecek. İşi bilen adamı işin başına koyunca çark işler. Bu çark belediyemizde yoktu ama bundan sonra bu çarkın dişlileri artık düzenli işleyecek. Belediyelerin dükkanlarını komşu hatırına peşkeş çekmişler. Belediyecilik parti işi değil vizyon işidir. Marmara Ereğlisi'nin asfalt sorununun kalmaması için yoğun çalışmalar içindeyiz. 3 yıl önce 25 milyon harcanıp içinde taş olmayan bir taş ocağı var, birilerine peşkeş çekilip zarar ettirilen bu taş ocağını kapatacağım. Buldozer, vinç bin saat çalışmış ama aslında içeri vinç girmemiş. Bu galerisi olmayan bir taş ocağıdır. Onur Bozkurter, usulsüzlüklerinden işgallerine kadar hepsine karşıdır. Ben bu belediyeyi yönetmeye gelirken, bu şehrin dokusunu bozmaya gelmedim. Kanunlar,kurallar doğrultusunda hizmet etmeye geldim. Düğün salonlarımızda fare vardı, tuvaleti yoktu, kim bunlar, ne olmuş,nasıl olmuş, bilen yok. Anahtar kimde gören yok.

Dünyanın neresinde sadece dört duvardan ibaret düğün salonu var?

İnsanlar bir şey yemeyecek mi, mutfağı yok mu?

Sadece kuru pasta meyve suyu, 2 bin kişi gelmiş, 3 bin lira gider var. Verilen kuru pasta ve meyve suyu günümüz şartlarından çok uzak. Bizim ise denizimizde yıldızlı mavi bayrak iddiamız var. Biz hiçbir inanç ve parti gözetmeksizin herkese hizmet götürmek istiyoruz. Biz birleştiren,yüzü gülen, kahveden kahveye alınmayan selamların alındığı, Halil İbrahim sofralarının çoğaltıldığı, yalanın son bulduğu bir Marmara Ereğlisi'ni geldiğimizden beri gerçekleştirdik.

Yarının alt yapısını yapıyoruz. Vatandaşlardan ricamız sabır, metanet,biraz dua biraz iyi niyet, biraz hoşgörü ve sonra yüzü gülen, içte ve dışta tanınabilir bir Ereğli'yi birlikte inşa edeceğiz. Belediyecilik anlamında kimlik kazandıracağız. Halkımızın desteğiyle el ele vererek bunu başaracağız " Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin