info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eğitmenlerden Sürücü Adaylarına Mesaj

Tek Rakibimiz Kendinizsiniz

Her ay olduğu gibi, bu ay da ehliyet sınavlarında heyecan belirleyici oldu. Muratlı Günay sürücü kursu kursiyerleri için Muratlı’da her ay sonunda gerçekleştirilen ehliyet sınavına gelen sürücü adayları, heyecanlarının kurbanı oldular. Özgüveni yüksek ve azimli adayların sınavı başarıyla geçmesinin yanında, birçok sürücü adayı heyecan ve panik nedeniyle sınavı geçemedi.

Direksiyon sınavı öncesi kursiyerlerine moral veren sürücü kursu eğitmenleri, “burada bir yarış yapmıyorsunuz. Üniversite sınavına da hazırlanmıyorsunuz. Sadece kendinizle yarışıyorsunuz. Bu yarış da kafanızdadır. Kendinizi zihinsel olarak bu sınava hazırlarsanız, kazanmanız değil kazanmamanız mucize olur. Tek yapmanız gereken şey, motivasyon ve soğukkanlı olmaktır. Ben bunu başaramam veya yine hata yapacağım mantığıyla hareket ederseniz, kendinizi kazanmaya değil kaybetmeye şartlandırmış olursunuz.

Yanınızda hiçbir denetmen veya eğitmen yokmuş gibi hareket ederek sadece yola ve trafik kurallarına odaklanırsanız, başarı kaçınılmazdır” Dediler. Bu telkinin ardından heyecan ve stres kontrolünü kontrol altına alanlar direksiyon sınavını başarıyla geçerken, stres kontrolü yapamayanlar bir sonraki sınav için bir ay daha çalışmak zorunda kalacaklar.

Kaynak : Murat Ürtekin