info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Emekli Maaşları Asgari Ücretle Aynı Olmalıdır

İYİ Parti genel başkanı Meral Akşener, Pandemi döneminde gerçekleştiremediği Tekirdağ’ın ilçelerinde esnaf ziyaretlerini bu kez gerçekleştirdi. İ

İlk ziyaretini Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa ’ya yapan Akşener, “20 Ocak 2020 tarihinden beri il il ilçe ilçe geziyorum esnaf dükkânlarının içinde ne dertler ne acılar gördük, dinledik. Bu yaşadıklarımızı kamuoyu ile paylaştık. Vatandaşların dertleri ve sorunlarını kamuoyu ve basın mensuplarıyla paylaştık. Bu sorunları yetkililere ilettik ama kulaklarının üzerine yatıp dinlemediler. İnsanları sınıflandırıp kardeşi kardeşe düşürüyorlar.

Besiciler gebe ineğini kesime götürdüğü için ağlıyorlar.7 tane ineğini memelerinden süt damlayarak kesime gönderen genç kardeşim sinir krizi geçiriyor. KPSS sınavında 96 alan öğretmenim, memurum atanamıyor,62 alan yandaş partili atanıyor. Bu nasıl eşitlik, bu nasıl adalet? 4 bin lira asgari ücretle insanların geçinmesini istiyorlar. Açlık sınırı 6 bin liranın üzerinde.

ASGARİ ÜCRET EN AZ 9-10 BİN LİRA OLMALIDIR. EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI DA ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALIDIR. Kendilerine sürekli zam yapıyorlar, danışmanları birkaç maaş birden alıyor, halkı açlığa mahkûm ediyorlar. Asgari ücretli aç, emekli aç, EYT’Lİ aç, memur aç, herkes açlıktan kıvranırken, kendileri lüks içinde yaşıyorlar. Çiftçi kan ağlıyor, besici kan ağlıyor, işçi emekli, memur, kan ağlıyor. İnsanlar çaresizlik içinde biz bunu değiştireceğiz. Saltanat bitecek. İktidar halkın olacak” Dedi. Konuşmasının ardından esnafı gezen Akşener, ilginç bir diyaloğa imza attı.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=438385697816004&id=100000316320995

Girdiği esnafın Ak Parti il başkanı Mestan Özcan’ın olduğunu bilmeyen Akşener, işletme idarecisi ile geçim zorluğu hakkında konuşurken, işletme sahibi, “ben Ak Parti il başkanı Mestan Özcan’ın yeğeniyim” deyince, “o zaman siz maddi sıkıntı çekmezsiniz başkana selam söyleyin” Dedi. Süleymanpaşa esnaf ziyaretini tamamlayan Akşener, Malkara girişinde AHİEVREN mahallesinde bir kahvede oturarak halkın sorunlarını dinledi. Ardından Malkara’ya geçen Meral Akşener, Malkara’da büyük bir kalabalık tarafından, “Başbakan Akşener” sloganlarıyla karşılandı. Burada da esnafı gezen Akşener, Hayrabolu ziyaretinin ardından Tekirdağ’dan ayrıldı.

Genel başkanlarının gördüğü ilgi, sevgi ve umut dolu coşkulardan memnun olduklarını ifade eden İYİ Parti il başkanı Sertaç Alkaya; “Genel başkanımız Sayın Meral Akşener’i böylesine bir coşku ve sevgi seliyle karşılayan Tekirdağ halkına teşekkür ediyorum. “Başbakan Akşener” sloganıyla bağırlarına bastılar. Tekirdağlı hemşerilerime minnettarım.

Bu coşkulu kalabalık, İYİ Partinin Tekirdağ’da güç kazandığı ve iktidara giden ayak seslerinin duyulduğunun habercisidir. Allah’ın ve Tekirdağlı hemşerilerimizin izniyle bu iktidar yürüyüşünde muvaffak olacağımızdan kuşkum yoktur. Bizleri bu ziyaretler esnasında yalnız bırakmayan başta basın mensupları olmak üzere, partili partisiz tüm Tekirdağ halkına da ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” Dedi.

 

Kaynak : Murat Ürtekin