info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
Dolar Satış
:
Euro Alış
:
Euro Satış
:
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Memleket Partisi`nin İkinci Kongresi Tekirdağ`da Yapıldı

Eski CHP genel başkan yardımcısı ve önceki dönem Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin kurmuş olduğu Memleket Partisinin Ankara’dan sonra 2. kongresi Tekirdağ’da yapıldı.

İl başkanı Bora Küçükçetin’in tek aday olarak girdiği seçimde, başkan Küçükçetin hem CHP’YE hem Ak Partiye hem de yerel yönetimler olarak Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlığı ve Çorlu belediyesi başta olmak üzere Tekirdağ belediyelerine sert eleştirilerde bulundu. 
Mevcut iktidarın halkı yoksulluğa ve çaresizliğe ittiğini söylerken, CHP’Yİ DE Atatürk üzerinden siyaset yapmakla itham etti. 


Bora Küçükçetin konuşmasında; 

“Bugün Tekirdağ’dan bir ilki başlatıyoruz. Hepimiz bu tarihi ana şahitlik edeceğiz. Partimizin Ankara kongresinin ardından ikinci kongre Tekirdağ’da yapılıyor. Bu kongreyle birlikte yeni bir başlangıcın ateşini yakıyoruz. 

Türkiye yangın yeri, Türkiye yanıyor, Türkiye’nin ormanları yanıyor. Türkiye’nin ormanları, ciğerleri, doğal zenginlikleri yakılıyor, yok ediliyor. Fakat yerinde ve zamanında müdahale edemeyen sorumlular var. Türkiye Cumhuriyeti çok büyük ve zengin bir devlettir. Bu kadar orman zenginliğimiz varken 30 tane yangın söndürme uçağı alamıyorsak yazık bize…. 

500 milyon dolara makam uçağına binenler,30 tane yangın söndürme uçağını almak zorundalar. Orada yaşananlara, halkımızın çektiklerine ciğerimiz yanıyor. Köyler boşaltıldı, haritadan silindi, ekolojik doğa dengesi mahvoldu, hayvanlar, doğa örtüsü yandı bitti kül oldu. Bugün orman koruma yasasına baktığınızda, izinsiz bir tane dal bir tane yaprak çıkartamazsınız. Ormanlarımıza yapılan, ülkemize reva görülen bu durumun sorumluları elbet bir gün adil yargı önünde hesap verecekler.

 
HALKIMIZ BORÇ BATAĞINDA 

Sadece ormanlarımız yanmıyor. Enflasyonun altında canı yanan, geçim sıkıntısı yaşayan, hayat mücadelesi veren insanlarımızın cebi de yanıyor.1 Ocak 2009 yılında tedavüle giren 200 liralık banknotun bugün alım gücü 35 liraya düşmüştür. Çarşı Pazar el yakıyor. İnsanlar geçim sıkıntısı yaşıyor. Bir insanın psikolojik travmasının en büyük sebebi borçluluk psikolojisidir. Türk insanı bugün borçlu, kaygılı, umutsuz yaşıyor. Bu umutsuzlukta Memleket Partisi umut kapısıdır. 

ELİNİ KOLUNU SALLAYAN TÜRKİYE’YE GİRİYOR

Diğer bir yandan ELİNİ KOLUNU SALLIYOR, MEMLEKETİMİZİN İÇİNE KARIŞIYOR.GELENLER GENÇ İNSANLAR VE ERKEKLERDİR.ELLERİNDE BAGAJLAR DA YOKTUR.AİLELER ÇOCUKLAR GELSE, TÜRK İNSANIYIZ, KUCAK AÇARIZ, SAHİP ÇIKARIZ, MİSAFİR EDERİZ AMA GELENLER KİMDİR NEDİR BELLİ DEĞİL.TÜRKİYE’NİN SINIRLARI BU KADAR KOLAY GEÇİLMEMELİDİR. Bu anlattığım üç konu ülkenin durumunu özetliyor. 
TEKİRDAĞ’DA YERREL YÖNETİMLER BAŞARISIZ 

Zaman zaman 30 Büyükşehiri geziyorum, Tekirdağ en sonlarda olan bir ildir. Tekirdağ bunu hak etmiyor. Daha iyi hizmet ve potansiyeli sağlamak zorundadırlar. BASİRETSİZ, VİZYONSUZ, LİYAKATSİZ YÖNETİCİLER SADECE BİZE ZAMAN KAYBETTİRİYORLAR.20 yıldır bize zaman kaybettiren ve şartlarımızı zora sokan bir iktidar, buna sadece seyirci kalan bir muhalefet var. Yerel yönetimlerde Tekirdağ’ın 11 ilçesini geziyorum, her yer dökülüyor. Ne caddeden hayır var ne sokaktan, her yer delik deşik. Yılların Çorlu’su böyle. Diğer ilçeler de farklı değil ama belediyelerin harcama kalemlerine bakın, su gibi para harcanıyor. Harcama tarafı DAĞ, hizmet tarafı FARE, maalesef durum böyledir. 

Genelde de yerelde de halkın çıkarına olmayan çalışmaları halk adına eleştireceğiz. 

ATATÜRKÇÜYÜZ DİYORLAR ATATÜRK’E SAHİP ÇIKMIYORLAR 

Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin ortak değeridir. Hiçbir partiye mal edilmiş bir kişi değildir. Tüm siyasi partilerin hepsini Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duyması, sahip çıkması gerekir. Birisi istemezken diğeri de, “Mustafa Kemal Atatürk bizimdir” diyemez. Mustafa Kemal Atatürk hepimizindir, hepimizin ortak değeridir. Biz 6 temel ilkemize Atatürk’ü birinci olarak yazmışız. Bundan sonra hiç kimse çıkıp da “Atatürk bizimdir, biz Atatürk’ün partisiyiz, Atatürk’ü savunuruz” diyemez, dedirtmeyiz. MADEM ATATÜRK’Ü BU KADAR SEVİYOR, SAVUNUYOR “ATATÜRKÇÜYÜZ” DİYORSUNUZ,11 TANE BELEDİYENİZDEN BİRİSİNDE İSMİ LAZIM DEĞİL,2 SENE OLDU, BİR ATATÜRK EVİNİ NEDEN BİTİREMEDİNİZ? Önünden her gün binlerce insan ve araç geçiyor.250 metrekare yapıyı bir belediye olarak 2 sene önce açılışı yapılan Atatürk evini bitiremediniz mi? ATATÜRK’E BÖYLE Mİ SAYGI DUYUYORSUNUZ? 11 ilçe belediye başkanına sesleniyorum; Aranızda para toplayın belediye başkanına yardım yapın Atatürk evini bitirin. Atatürk, Atatürk, Atatürk, SIKIŞTIKÇA ATATÜRK DİYORSUNUZ 

Madem Atatürk’e saygı duyuyorsunuz, Alpullu şeker pancarı fabrikasına protestoya geldiniz. Ama özelleştirilip açılırken de, MİLLETVEKİLLERİNİZ AÇILIŞA GİTTİLER. Belediyelerinizle fabrikayı satın alıp sahip çıksaydınız. Oradaki Atatürk’ün örnek projesine sahip çıksaydınız. Biz parti mensuplarımızla Atatürk’ün modern Türkiye ideolojisi için canla başla çalışacağız. Ne (Cumhur) ne (Millet) tek yol Memleket” Dedi. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin