info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Belediyesi`nden 10 Liralık Hıdrellez Konseri

Muratlı Belediyesi, yapmadığı ve eksik yaptığı hizmetlerle gündeme gelmeye devam ediyor.

Daha önce yapmış olduğu yarı olimpik havuz ve halı sahanın içler acısı hali ve yine aynı yerde bulunan iller bankasının finansörlüğünde yapılan parkın kaderine terk edilmesinin ardından Pandemide ara verilen Muratlı Hıdrellez şenliklerinin de fiyaskoyla sonuçlanması, halk içinde, “Muratlı belediyesinin yaptığı eğlence ancak bu kadar olur” dedirtti.

Merhum belediye başkanı Salim Malcılar zamanında, Muratlı Hıdrellez şenlikleri, Tekirdağ ve Trakya’nın gözdesi olmuş, tüm Trakya’dan insanlar coşkuyla konsere gelmişti. Şimdi ise bu şenlikler artık eski ilgiyi görmediği gibi sürekli fiyasko ve kavgalarla anılır oldu. Sözde ücretsiz olan Muratlı Hıdrellez şenlikleri konseri, Muratlı belediyesi tarafından ücretsiz taşımacılık yapılmadığından dolayı ücretli hale geldiği için başta Roman vatandaşlar olmak üzere halktan tepki gördü. Konsere gitmek için belediye önüne gelen Roman vatandaşlar, dolmuşa bindiklerinde 5 lira ücret karşılığı gidildiğini duyunca büyük tepki gösterdiler. “belediye konserine mi gidiyoruz, paralı konsere mi?” diye tepkilerini dile getirdiler

Bu konuda tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “belediye konser veriyor. Bunu da ilçenin dışında olan İnanlı çeşmesinde yapıyor. Belediye konser için dolmuş veya otobüs tutup halkı taşımıyor, herkes bu konsere gidiş-geliş 10 lira vererek konsere gidiyor. Hani konser halk içindi hani konser parasızdı? Basbayağı konseri 10 lira ücretli yapmışlar. Bunların pahalılıktan haberi yok mu? 10 liraya evime 4 ekmek alırdım. Seçimler geldiğinde de o zaman, “10 lira için seçimi kaybettik” diye üzülmesinler” Dediler.. ORGANİZASYON DA FİYASKO Konser alanının küçüklüğü nedeniyle birçok insan konser alanının dışında kalırken, düzenli bir park yeri olmadığı için de araçlar adeta tarlalara yayılmıştı.

Öyle ki park eden araçlar nedeniyle şehir içi dolmuşlar bile taşımacılık yapmakta zorlanırken, araç konvoyu Fatih mahallesine kadar uzayıp neredeyse şehir merkezine gelmişti.Ayrıca sahne ışıkları ve aydınlatmanın da düzensiz ve yetersiz olması,habercilerin fotoğraf çekmesini zorlaştırıyordu. Konserde protokolde milletvekili olarak sadece CHP’li Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygün’ün bulunması, diğer partilerden milletvekillerinin ve siyasilerin bulunmaması, kamu kurum ve kuruluşları ile STK olarak sadece Muratlı’ya vekâleten atanan Vali yardımcısı Asalet Karabulut’un bulunması, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın dahi protokolde yer almaması “Muratlı’yı kimse umursamıyor” yorumlarına neden oldu.

BÜYÜKŞEHİRDEN BİR SORUMSUZLUK DAHA

Yaptığı ve yapmadığı hizmetlerle tepki alan bir diğer belediye de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi oldu. Daha önce Muratlı’nın mahalle olmuş köylerine ve Muratlı ana caddelerine yaptığı devasa yavaşlama setleriyle toplu taşıma şoförleri ile araç sahibi şoförlerin mal ve can güvenliğini tehlikeye atarak tepkisi ve adeta nefretini kazanan, kaldırımlardaki görme engellilerin sarı şeritlerini kaldırarak, “engelli uyum yasaları” na göre suç işleyen Tekirdağ Büyükşehir belediyesi, konserin verildiği tribün aralarına yaptığı beton çıkıntılarla, ENGELLİ, yaşlı ve bebek arabalı annelerin hayatını tehlikeye atarken, bu çıkıntılara takılan onlarca vatandaş, tökezlenerek sakatlanma ve yaralanma riski yaşadı.

ENGELLİ UYUM YASASINA GÖRE, bu ara geçişlerin gerek tekerlekli sandalyeli gerekse benzeri ortopedik ve görme engelliler için düz olarak uyumlu hale getirilmesi gerekirken, ÂDETA ENGELLİLER İÇİN BİR ENGEL YARATILMIŞ. Üstelik standardın altında küçük bir set olduğu için, tüm vatandaşlar için kaza ve yaralanma riski taşıyor. Önceden adeta panayır yeri olan Hıdrellez şenliklerinin önce Pazar pikniği eski görkemini kaybederken, ilçe dışında ve taşıma sorunu olduğu için ve konser alanının küçük olması sebebiyle, Hıdrellez şenliklerinin de eski görkemini kaybettiği, Salim Malcılar döneminde her kesime hitap eden popüler sanatçıların sahne almasının yerine sanatçı yetersizliği, hizmet ve aksaklıklardaki bu durumun seçimlere de yansıyacağı konuşuluyor. Saray eski belediye başkanı Nazmi Çoban zamanında ilçede yapılan şenlikler Türkiye’den ilgi görüp konuşulurken, mevcut belediye başkanı Özgen Erkiş döneminde son bulduğu gibi, Muratlı’da da aynı şeyin yaşandığı, bunun da seçimlere yansıyacağı konuşulurken, Muratlı belediye başkanı Nebi Tepe’nin bu tepkiler ve aksaklıklar nedeniyle bir açıklama yapması aksi takdirde Nebi başkanın zor durumda kalacağı ve konserin faturasının ona çıkacağı görülürken, Nebi başkandan bu konuda bir cevap bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin