info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı Halkına Pazarcılardan Kötü Haber

Artık Muratlı`ya Gelmeyeceğiz

Muratlı belediyesi, yakın bir zamanda Muratlı şehir stadının oraya kapalı Pazar yapma müjdesi vermişti. Göreve geldiği 5 dönemdir hiçbir projeyi tamamlamayı beceremeyen belediye başkanı Nebi Tepe, bu müjdesini de beceremedi ve kapalı Pazar yeri rafa kaldırıldı. Bununla da yetinmeyen belediye başkanı Nebi Tepe, pazarı stadın oraya taşıma kararı vererek hem pazarcıların hem de vatandaşların tepkisini çekti. Stadın oraya birkaç kamyon çakıl dökerek Pazar yeri kurduğunu zanneden başkan Tepe, gerek vatandaşlar gerekse pazarcıların alay konusu oldu. Bu konuda düşüncelerini dile getiren pazarcılar; “bu nasıl bir akıl anlamadık. Tarla içine birkaç kamyon çakıl atmayla Pazar yeri mi olur?

Vatandaş Pazar arabasını nasıl yürütecek?

Biz kış aylarında nasıl tezgâh açacağız?

KARAR VERDİK, MURATLI’YA ARTIK TEZGÂH AÇMAYACAĞIZ” Dediler.

NEBİ TEPE’NİN KAZIK MERAKI…

Belediye başkanı Nebi Tepe, daha önce ikamet ettiği babasının evinin önünde Pazar kurulan yolu asfalt yaptırmış, “ben kazık çaktırmam” diyerek pazarcıları Muratlı hamamının oraya sürmüştü. (O dönem pazarcıların başkanın ofisine baskın yapmaya yürümesini gazeteci Murat Ürtekin engellemiş ve olay tatlıya bağlanmıştı)Şimdi de yeni ikamet yeri olan evinin bulunduğu ve Pazar kurulan yolu da otoban gibi muhteşem bir asfaltla kaplattığı için yine kendi sokağına, “kazık çaktırmam” zihniyetiyle pazarcıları Muratlı şehir stadının oraya adeta sürüyor.

PAZARCILAR ODASINDAN BOYKOT KARARI

Tekirdağ pazarcılar odası başkanı vatandaşla birlikte Pazar esnafının da mağdur olacağı sebebiyle Muratlı’ya gelerek pazarcılarla konuştu ve ARTIK MURATLI’YA TEZGÂH AÇMAMA KARARI ALDILAR. VATANDAŞ ALTERNATİF İSTİYOR. Muratlı şehir stadından Hurşit kuyu mevkii ve Kırkkepenekli yolu kenarında oturan vatandaşların pazara nasıl gidip geleceği sorgulanırken, Muratlı halkı daha uygun ve her yere yakın bir kapalı Pazar yeri istiyor. Ya da haftada iki defa iki ayrı bölgede Pazar kurulmasını istiyor. Pazar yeri olayının bardağı taşıran son samla olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Nebi Tepe kendi bacağına sıkıyor, kendi bindiği dalı kesiyor. Seçimde bunun hesabı sorulur” diyorlar. Bu kararın sadece Nebi Tepe’nin değil, Belediye başkan yardımcısı Ufuk Gençtürk ve Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın ilçede siyasetinin sonu olacak gibi görünürken Tekirdağ pazarcılar odası ve odalar birliği başkanı SAMİ KAYIN’IN TEZGÂH BOYKOTUNDAN GERİ ATIP ATMAYACAĞI, RESTLEŞMEYİ KİMİN KAZANACAĞI MERAK EDİLİYOR. KİM KAZANACAK?

NEBİ TEPE Mİ? SAMİ KAYIN MI?

VATANDAŞ MI?

YOKSA NEBİ TEPE YİNE BİLDİĞİNİ Mİ OKUYACAK?

Kaynak : Murat Ürtekin