info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`da Aç ve Korunmasız Köpekler İnsanlara Saldırıyor

Gerek haber merkezimiz gerekse Muratlı Hizmet gazetesinin defalarca gündeme getirmesine rağmen, birçok kez köpek ısırma vakalarıyla karşılaşılmasına rağmen, Muratlı belediyesi köpeklere barınak yapmamakta ısrar ediyor.

Her geçen gün köpek sayısının arttığı, sürüler halinde gezerek çöpleri dağıttığı, insanların elindeki poşetlerde yiyecek bulma ümidiyle bu poşetlere saldırdığı defalarca gündeme gelmesine rağmen Muratlı belediyesinin bu konuda hiçbir şey yapmaması devam ediyor. Her sabah fabrikalarına gitmek için duraklarda servis bekleyen işçiler, “Artık sokağa bile çıkmaya korkar olduk. Her an bir köpek sürüsü üzerimize saldıracak korkusu içindeyiz. can güvenliğimiz kalmadı. Çocuklarımız okula gitmeye korkar oldu.

Muratlı belediyesinin bu duyarsızlığına müdahale edecek bir kurum yok mu?

Kime şikâyet edeceğiz?

GEÇEN YIL YEREL GAZETEYE AÇIKLAMA YAPIP, KÖPEK BARINAĞI YAPACAKLARINI SÖYLEMİŞLERDİ. YALAN SÖYLEMİŞLER. BİR YIL OLDU, NEREDE HAYVAN BARINAĞI?

İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE İMZA KAMPANYASI YAPARAK İMZA TOPLAYIP ŞİKÂYET ETMEK İSTİYORUZ.

BİZE BU KONUDA YARDIMCI OLACAK KİMSE YOK MU?” Dediler.

Sabah iş müracaatına gitmek için durakta beklerken elindeki poşette yiyecek var sanarak köpeklerin saldırdığı bir işçi, “ben iş müracaatına gidiyorum. Elimde röntgen filmlerinin olduğu poşet vardı. Köpekler yiyecek sanıp saldırınca korktum. Zaten işsizim, bir de zor aldığım röntgen filmini parçalasalardı, hem tekrar çıkartmak maddi manevi zor olacaktı hem de iş müracaatına gidemeyecektim” dedi.

Bir diğer işçi, “bir poğaça bir ekmek fiyatında olmuş.1 liraya bir poğaça alıp, sabah kahvaltısını geçiştirmeye çalışıyoruz. Köpeklerin bir tane poğaçama aç oldukları için saldırmaları beni korkutmaktan çok üzüyor.1 lira verdiğim tek bir poğaçayı onlarla paylaşmam mümkün değil. Çünkü sürü halindeki köpekler bir poğaça ile nasıl doysun.

Yazık değil mi bu hayvanlara?

Yetkililer neden bu kadar duyarsız?” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin