info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Muratlı`da Hırsızların Yeni Hedefi Devlet Malları

Son dönemde Muratlı’da hırsızlar, yer-mekân ayırmadan hırsızlıkta sınır tanımıyor. Bu hırsızlıklar, her yıl Ramazan ayında zirve yaparken hem vatandaşın hem yerel yönetimlerin hem de kamu kurumlarının mallarını çalmaya devam ediyorlar.

Geçtiğimiz yıl Ramazan ayında onlarca motosikleti insanların evlerine girerek çalan hırsızlar, bu yıl da önce Tekirdağ Büyükşehir belediyesine ait TESKİ rögar kapaklarını çaldılar, bununla da yetinmeyip çiftçilerin seralarını soydular. Muratlı’da hırsızlıkta sınır tanımayan bu talancıların yeni hedefi, devletin kurumunun (TCDD) yaşlı ve engelli vatandaşların tren yolundan güvenle geçmesi için kurulan asansörler oldu.

Bu konuda sitemlerini dile getiren Muratlı Sema asansör yetkilisi İlker Yılmaz, “bu hırsızlar, tamamı metal olan asansörü sökerek binlerce liralık malzemeyi hurda fiyatına satmak için asansöre zarar veriyorlar. Bu girişimleri, asansörün zarar görmesinden ziyade engelli ve yaşlı vatandaşların asansörü kullanmasını da engelliyor.

Biz binlerce asansör montajı yaptık ama Muratlı TCDD TREN GARI YANINDAKİ ÜST GEÇİT ASANSÖRÜ kadar zarar verilen bir asansör görmedik. HER HAFTA BİRKAÇ DEFA BU ASANSÖRÜN TAMİRİNİ YAPMAMIZDAN ZİYADE, BİRÇOK VATANDAŞ DA ZARAR GÖRÜYOR. Bu mağduriyetlerin giderilmesi için bir çözüm bulunmalıdır” Dedi.

Bu hırsızlar ve kamu malına zarar verenler için ne gibi bir çözümde bulunulacağı yetkili kurumların ne gibi bir önlem alacağı merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin