info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu Başkanın Hızına Yetişilmiyor

Göreve geldiği günden beri dur-durak bilmeyen, gerek sosyal yardımlaşma gerek yapmış olduğu etkinlikler gerekse kamu kurumu ve yerel yönetim idarecileriyle hiçbir ayırım gözetmeden çalışan Tekirdağ TÜMKASDER(Tüm Kastamonulular Derneği) başkanı Rasim Gürsoy fark yaratmaya devam ediyor.

Ne doğduğu yer Kastamonu’yu ne de Doyduğu yer olan ikinci memleketi Tekirdağ’ı hiç ayırmadan her yerde tanıtmaya, fark yaratmaya devam ediyor. İlkleri gerçekleştirmesiyle bilinen başkan Gürsoy, her 15 günde bir gerçekleştirdiği Kastamonu yöresel lezzetler etkinliği ile Tekirdağ’da fark yaratmaya devam ediyor. Bu defaki lezzetin adresi, meşhur tereyağlı, fıstıklı, etli “BANDUMA” oldu

Bu lezzet günlerinde kamu idarecileri ve personelleri, belediye başkanları, başkan yardımcıları, dernek başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri, ordu ve emniyet mensupları, tüm STK başkanları, muhtarlar, özel hastane yöneticileri ve sayısız mevki sahibi kişileri ve basın mensuplarını ağırlamanın haklı gururunu yaşayan Başkan Rasim Gürsoy, âdeta yaptıklarının yapacaklarının teminatı olduğunu vurguluyor. Bu konuda memnuniyetini ve düşüncelerini ifade eden başkan Gürsoy; “Biz göreve geldiğimizde, “BU ŞEHRE YÜREĞİMİZİ KOYDUK” derken bu sözü öylesine söylemedik.

Her zaman iki şehir tek yürek düşüncesiyle yola çıktığımızda, bu kadar büyük destek ve dayanışmayı hayal bile edemeyenler vardı. Biz bunu başarmanın haklı gururu huzuru ve mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman söyledim ve yine söylüyorum, Kastamonu’nun Osmanlı döneminde eyalet sınırı İstanbul kız kulesine kadardı, şimdi Edirne’ye kadar oldu. Artık ne kadar Kastamonuluysak, o kadar da Tekirdağlıyız. İşte tam bu noktada, Kastamonu’nun lezzet kültüründen de Tekirdağ halkını mahrum etmek olmaz diyerek böyle bir etkinliğin mimarı olduk.

Bu noktada her 15 günde bize destek veren kişi ve kuruluşlara, bizi asla yalnız bırakmayan kamu ve özel kurum temsilcileri ile belediye başkanları başta olmak üzere herkese sonsuz minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum” Dedi. Bir önceki etli ekmek etkinliğine gelen Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel, bu geleneğin malzemesi tamamen Süleymanpaşa belediyesinden olmak üzere sahilde tüm Süleymanpaşa halkına ikram şeklinde olma kararı alırken, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’ın yaklaşık 5 yıl önce gündeme getirip her yıl söz verdiği Kastamonu gezisinin kaç yıl sonra yapılacağı merak ediliyor.

Kaynak : Murat Ürtekin