info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Deva Partisi Tekirdağ İl Başkanı H.Berk Çebi, Basınımız Halkla Aramızdaki En Sağlam Köprüdür

Deva Partisi Tekirdağ il başkanı Hasan Berk Çebi, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen kongre sonrası basında ve sosyal medyada yapılan eleştirilere bir açıklık getirmek amacıyla, Süleymanpaşa Hürriyet mahallesinde bir lokantada basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundu.

Kongreye bazı partililerin ve basın mensuplarının davet edilmemesi sonucu oluşan tepkiler ve istifa söylentilerine açıklık getiren başkan Çebi; “Bizim ne basın mensuplarımızı ne de partili arkadaşlarımızı dışlama, ötekileştirme veya kongremizden uzak tutma gibi bir çabamız yoktur. Bunlar tamamen bir yanlış anlaşılmadan ibarettir. Biz olağan genel bir kongre yapmadık. Üstüne basa basa söylüyorum, parti binamızın kapasitesi ölçüsünde pandemi kurallarını gözeterek, sadece parti yönetimlerimizdeki eksik kadroyu tamamlamak için tüm kurallara uygun bir kongre gerçekleştirdik.

Burada bir adaylık, atama veya şatafatlı bir kongre söz konusu değildi. Sadece eksik yönetim listemizi tamamladık. Tabi ki benim de hatalarım olmuş olabilir. Çünkü ben yaşım itibariyle profesyonel bir siyasetçi değilim. Bu yolda yeniyim ve layıkıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Bu gerçekleştirdiğimiz kongre hakkında da tekrardan bir hususu özellikle ifade etmek istiyorum; Biz ilk kongremizi gerçekleştirdiğimizde, yönetim kurulu üye sayımızı eksik yapmışız. Burada bilgi eksikliğinden oluşan bir hata olabilir.

Neticede herkes siyasete atılırken bu işin kitabını yazarak başarı elde etmiyor. Öyle olsa, herkes zirvede olurdu. Bu işler tecrübe ile doğru orantılı bu arenada pişerek başarıya ulaşıyor. Biz de yönetim listesindeki eksikleri gidermek için kongre gerçekleştirerek hem bu eksikliği giderdik hem de kadrolarımızı güçlendirdik. Kimseyi dışlamadık, kimseyi küstürmedik, kimse de toplu istifa gibi bir girişimde bulunmadı. Bu spekülasyonlar, koltuk peşinde, makam peşinde koşan kişilerin oluşturduğu dedikodulardan ibarettir. Taleplerini gelip bize söylemek yerine, basına veya sosyal medyaya servis edenler, hiçbir partiye faydalı olamazlar.

Şu unutulmamalıdır ki, TEKİRDAĞ BASINIMIZ BİZİM GÖZBEBEĞİMİZDİR VE HALK İLE ARAMIZDAKİ KÖPRÜDÜR. Onları dışlama, kongremize davet etmeme veya onlara herhangi bir tavır almamız söz konusu değildir. Unutulmamalıdır ki, basın mensuplarımız hem biz siyasilerin sesi hem de halkın sesidir. Onlarla birlikte olmak, onlarla birlikte hareket etmek bize güven ve güç verir. Basın mensuplarımızdan tek temennimiz, bir sorun olduğunda, bir eksikliğimiz olduğunda bunu sosyal medya veya haber türünde değil, bir telefon ederek sorun ve eksikliğin gerçek nedenini sorarak yazmalarıdır. Çünkü aslı olmayan bir şeyi yazmak yerine gerçekleri yazmak her zaman daha sağlıklı sonuç verir.

Bu doğrultuda siz değerli basın mensuplarımızın şunu bilmesini isterim ki, biz sadece il başkanlığımızın salonunun elverdiği imkânlar doğrultusunda PANDEMİ KURALLARI NEDENİYLE sınırlı sayıda tuttuğumuz bu kongrede sadece eksik yönetim listesini tamamlamak için bir araya geldik ve bu kongreyi gerçekleştirdik. Ne basın mensuplarını ne de partili arkadaşlarımızı dışlamak gibi bir düşüncemiz asla olamaz. Hasan berk Çebi’nin telefonu da makamı da tüm basın mensuplarına sonuna kadar açıktır. Bu davetimizi kırmayarak gelip bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim” Dedi. Basın danışma, istişare kahvaltısı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin