info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Saray Belediyesi İş Arayan Vatandaşlara Köprü Görevi Sağlıyor

Saray Belediyesi’nin istihdam birimi; istihdama katkı sağlamak, iş arayan vatandaşların çalışma hakkına kavuşması, kariyer planları yaparken gençlere yardım etmek ve geçimini kimseye muhtaç olmadan sağlamaları için vatandaşlarla eleman arayan firmalar arasında köprü görevi görmesi için kurulmuş bir birimdir.

Birime başvuran vatandaşların formları, demografik özelliklerine göre düzenlenerek Bilgi İşlem Birimi tarafından kurulan sistemde toplanıyor. Toplanan başvurular, vatandaşların kriterlerine ve eğitim seviyelerine göre firmalara yönlendiriliyor. Görüşmelerin olumsuz sonuçlanması halinde, kişi işe yerleştirilene kadar takibi yapılıyor. 

Saray Belediyesi istihdam birimi olarak 150’ye yakın özel sektör firmaları ile iletişime geçildi. Haftanın bir gününü firma ziyaretlerine ayırarak, firmaların insan kaynaklarıyla yüz yüze gelip, uygun gördükleri talepler ve kriterleri hakkında görüşmeler sağlanmaktadır. İstihdam birimine haftalık 40 kişi, aylık 130 kişi, yıllık 1500 vatandaşın iş başvuru talebinde bulundu. Müracaat edenler içinde 650 kişiye; Ön Muhasebe Elemanı, Kalite Kontrol, Özel Güvenlik, Pres Operatörü, Vasıfsız Eleman, Beden İşçisi, Gazaltı Kaynak Ustası, Meydancı, Forklift Operatör Makine Operatörü, Tır Şoförü gibi departmanlarda istihdam sağlandı. 

 

Kaynak : Murat Ürtekin