info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Beyoğlu Köyü Ihlamur Şenliği Coşkuyla Kutlandı

Tekirdağ-Şarköy’e bağlı Beyoğlu köyünde, bu yıl 8. Kez düzenlenen Ihlamur şenliği, renkli ve coşkulu bir şekilde kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan etkinlik, köyün folklor ekibi gösterisiyle keyifli anlara sahne oldu. Ihlamur şenliğine, Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak,CHP il başkanı Recep Ökten, CHP Süleymanpaşa ilçe başkanı İlker Yağcıoğlu,Şarköy belediye başkanı Süleyman Altınok ve birçok davetli katıldı. 

Geçen yıl ıhlamur ağası seçilen geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olan Şerafetdin Terzi ile davetlileri ağırlayan Beyoğlu köyü dernek başkanı Hüseyin Özcan açılış konuşmasında, “bu yıl 8.si düzenlenen şenliğimize katılımınız dolayısıyla mutluyuz, gururluyuz. Bize desteklerini esirgemeyen başta Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Sayın Kadir Albayrak olmak üzere, herkese teşekkür ederim” Dedi. 7. Ihlamur ağası Şerafetdin Terzi, “Beyoğlu köyü derneği kurulduğundan beri hep yanında olduk.Köyde birçok dernek var ama,bu derneklerin içinde maneviyatı çok yüksek olan iki geleneksel etkinlik yapan,Beyoğlu köyü derneğimizdir.

Bu etkinliğin en önemlisi,Çanakkale şehitleri için yapılan anma etkinliğidir.Bu ıhlamur şenliğinin de çok güzel bir maneviyatı var.Ağaç dikme,ıhlamurun değerlendirilmesi ve bahardan yaza geçiş şenliğidir. Bu nedenle, kuruluşundan bu güne görev almış tüm başkan ve yönetimlerini kutluyorum. Duyarlı Beyoğlu köyü halkını da kutluyorum.Çok sıcakkanlı ve misafirperverler.Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi. 

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KADİR ALBAYRAK; “GELECEK YIL YAPILACAK ŞENLİKTE YOLUNUZ YAPILMIŞ OLACAK” 
Kapanış konuşmasını yapan Tekirdağ büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, “Beyoğlu köyümüzün kutsal manevi değerlere bağlılığı konusundaki etkinlikleri hem de bu günkü sosyal etkinlikleri,her zaman takdire şayandır.Bugün buraya ilk defa geliyorum ve Allahın vermiş olduğu bu güzellikleri beraber görüyoruz.Ne mutlu bizlere ki böyle bir ortamda güzellikleri paylaşıyoruz.Bu yıl 8.düzenlenen şenliğin uzun süre devam etmesi inancıyla,bugün bir söz vererek sağlamlaştırmak istiyorum.Seneye 9. Ihlamur şenliğinde çok güzel bir yolunuz olacak,size bu sözü veriyorum.Dedi.Ardından plaket takdimine geçildi.

Ağalık seçiminde tekrar ağa olan Şerafetdin Terzi,yeni ağalık döneminde,Beyoğlu köyünü Ihlamur alanında Tekirdağ markası yapacağını söyledi. Ihlamur şenliği, toplu fotoğraf çekimi, piknik ve oyunlarla sona erdi.
Kaynak : Murat Ürtekin