info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2 genç denizde kayboldu

Tekirdağ ın Marmara Ereğlisi ilçesinde şişme botla denize açılan 23 yaşındaki Elvan Doğan ile kuzeni 19 yaşındaki Murat Akan kayboldu.

Dün akşam saatlerinde başlatılan aramalardan henüz sonuç çıkmazken, sahil güvenlik ve akut arama çalışmalarına devam ediyor.
Alınan bilgilere göre, Marmara Ereğlisi nde inşaat işçiliği yapan Elvan Doğan dayıoğlu Murat Akan ile Yeğen-1 Tatil Sitesi sahilinden akşam saatlerinde denize girdi. Bir süre denizde yüzen iki genç, daha sonra yanlarında getirdikleri lastik botu şişirdi. İki genç, havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olmasına aldırış etmeden bota binerek açıldı. Havanın kararmasına rağmen çocuklarının eve dönmemesinden endişelenen aileleri, cep telefonlarına da yanıt alamayınca aramaya çıktı. Yeğen-1 Sitesi nin girişinde kamyoneti ve içinde eşyaları bulan gençlerin ailesi polise başvurarak yardım istedi. Sahil Güvenlik Komutanlığı na ait botlarla kayıp gençlerin bulunması için arama yapıldı. Ancak denizin dalgalı olması havanında kararması üzerine arama çalışmalarına ara verildi.
Denize açıldıktan sonra kaybolan Elvan ın babası Ziyaeddin Doğan yakınları ile birlikte dün geceyi sitenin içinde bekleyerek geçirdi. Oğlunun iki ay önce askerden döndüğünü anlatan baba Ziyaeddin Doğan, çalışmaların yetersiz olmasından yakındı. Baba Doğan, "Akşam üstü 17-18 sıralarında benim oğlu Elvan Doğan ve yeğenim Murat Akan birlikte denize gelmişler. Lastik boyu şişirdikten sonra denize açılmışlar. Akşam saatleri olduğunda gelen olmayınca yakınlarımız telaşlanmış aramaya çalışmışlar bulamayınca da polise haber ettik. Sahil Güvenlik geldi çalışmalara başladı ama imkan olmadığı için kısa kestiler. Bugün de arama yaptıklarını söylüyorlar ama arama yapan görmedik" dedi. Acılı baba arama kurtarma çalışmalarında ihmal olduğunu öne sürerek oğlunun ölü ya da diri bulunmasını istedi.
Marmara Ereğlisi nde bekleyiş yerini gerginliğe bıraktı. Şişme bot ile denize açıldıktan sonra kaybolan Elvan Doğan ile Murat Akan ın yakınları arama çalışmalarındaki askatlıkları protesto etmek amacıyla kaymakamlık binasına yürümek istedi. Polis ekiplerinin izin vermediği yürüyüş sırasında zaman zaman gençlerin yakınları ile polisler arasında tartışma çıktı. Gerginlik üzerine Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek telsiz ile anons ederek ilçeye takviye polis gönderilmesini istedi. Bunun üzerine Tekirdağ da görev yapan 20 kişilik polis ekibi gerginliğin yaşandığı Marmara Ereğlisi ne gönderildi.