info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2 Okul Daha Doğalgaza Kavuşacak

2013-2014 eğitim-öğretim yılı başında 3 okulun doğalgaz dönüşümünü üstlenen ÇTSO, bu yıl 24 derslikli Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu ile 34 derslikli Nurullah Narin Ortaokulu’nun doğalgaz dönüşümünü yapacak.

İki okulun doğalgaz dönüşüm işinin odaya maliyeti ise 101 bin TL + KDV olduğu açıklandı. Çalışma komisyonlarının belirlendiği Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda ayrıca 5 meclis üyesinin ABD Orlando’da düzenlenecek olan enerji üretimi fuarına katılması da oy birliği ile kabul edildi.
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını dün saat 16.30’da Taha Ülker başkanlığında gerçekleştirdi.
 
AĞUSTOS AYI GELİRİ 844 BİN TL
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı’na, Göksel Bozdağ, Yasin Durak, Mehmet Savaş ve Murat Seymen dışında tüm meclis üyeleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantının ilk gündem maddesinde 2014 Yılı Ağustos ayı gelir-gider ve banka cetvelleri ile mizan görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili bilgi veren Oda Genel Sekreteri Hakan Gel, “Ağustos ayı toplam geliri 110 bin 816 TL, toplam gideri ise 74 bin 524,13 TL’dir. Odanın kasa mevcudu 387 TL, odanın bankalardaki mevcudu ise 844 bin 342,57 TL’dir” dedi. Hakan Gel, 7 milyon 700 bin 186,21 TL ile mizanda da denklik sağlandığını sözlerine ekledi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. 
 
EKSPERTİZ LİSTESİ GENİŞLETİLDİ
 
Toplantı, Kapasite ve ekspertiz rapor düzenlemesi için ihtiyaç oluşan eksperlere ilişkin listenin görüşülmesi ile devam etti. Mevcut ekspertizlerden bazılarının kendi işlerinden vakit bulamadıkları için üyelerin işlerinin aksadığını kaydeden Hakan Gel, oda yönetiminin 4 ekspertizin daha listeye eklenmesini önerdiğini söyledi. Nilüfer Ceylan, İlknur Uludağ, Sena Özdemir ve Behçet Güven’den oluşan ek listenin ekspertiz listesine eklenmesi meclis üyelerince oy birliği ile kabul eildi. 
 
KOMİSYON ÜYE SAYILAR BELİRLENDİ
 
2014 yılı bütçe cetvellerinde harcırahlar bölümünde yapılan değişikliğin de oy birliği ile karara bağlandığı toplantı, çalışma komisyonlarının oluşturulması ile devam etti. İlk etapta komisyon üyelerinin kaç kişiden oluşturulması gerektiği masaya yatırıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, “Komisyonlarımızın 3’er kişiden oluşması daha uygun olur. Çünkü zaten 27 üyemiz var. Komisyondaki üye sayılarını yüksek tutarsak bazı arkadaşlarımız birden fazla komisyonlarda görev almak zorunda kalacak. Bu da onların yıpranmasına neden olacaktır” dedi. Kozuva bazı komisyonlarda talep olması halinde 5’er kişinin de görevlendirilebileceğini sözlerine ekledi. 
 
ÇALIŞMA KOMİSYONLARI OLUŞTURULDU 
 
ÇTSO bünyesinde oluşturulan komisyonlar ve bu komisyonlarda görev alacak olan isimler ise şu şekilde belirlendi: “Satın Alma Komisyonu: Gürkan Kesim, Talip Sivri ve Rasim Bilgen. Üye İlişkileri ve Kurumlar arası İlişkiler Komisyonu: Taha Ülker, Mustafa Seçkin, Mehmet Danyeli, Mehmet Aksoy ve Gürhan Ergen. Ar-Ge / Proje / Ulusal ve AB Fonları İzleme ve Geliştirme Komisyonu: Muharrem Yamaç, Mehmet Danyeli, Rahmi Yılmaz, Mehmet Savaş ve Asın Yavuzarslan. Enerji ve Altyapı Komisyonu: Hacı Mehmet Erdoğan, Mehmet Savaş ve Aktaş Güler. Çevre, Sağlık ve Eğitim Komisyonu: Taha Ülker, Mehmet Aksoy, İsmail Tazcan, Göksel Bozdağ ve Metin Taşdelen. Dış İlişkiler Komisyonu: Dilaver Burak, Mehmet Aksoy, Mehmet Savaş, Kadir Uz ve Muharrem Yamaç. Basın, Yayın, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Komisyonu: Süleyman Kozuva, İsmail Akın, Mesut Görgün, Mehmet Çetin ve Rasim Bilgen. Mevzuat Komisyonu: Mehmet Danyeli, Mustafa Seçkin ve Murat Seymen.”   
 
5 ÜYE ABD’YE GİDECEK
 
Toplantı, oda üyelerinin katılımına yönelik ABD Orlando’da düzenlenecek olan enerji üretimi fuarına katılacak üyelerin belirlenmesi ile devam etti. Yapılan müzakere sonunda meclis üyelerinden Muharrem Yamaç, Hacı Mehmet Erdoğan, Gürkan Kesim, Dilaver Burak ve Kadir Uz’un ÇTSO’yu temsilen ABD Orlando fuar gezisine katılması oybirliği ile kabul edildi.
 
İHALELER YAPILDI
 
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise ÇTSO tarafından yapımı üstlenilen iki okulun doğalgaz dönüşümü konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin, “Odamız bu yıl ilçemizdeki iki okulun doğalgaz dönüşümü için kolları sıvadı. İlk etapta okullarımızı belirledik. Bu yıl, 24 derslikli Kızılpınar 125. Yıl Ortaokulu ile 34 derslikli Nurullah Narin Ortaokulu’nun doğalgaz dönüşümünü yapacağız. İhalemizi yaptık. 24 derslikli okulumuzun doğalgaz dönüşümünü 47 bin TL ile Gültek firması, 34 derslikli okulumuzun doğalgaz dönüşümünü ise 54 bin TL ile Hastek firması üstlendi” dedi. Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Eylül ayı toplantısı, 2014-2017 Stratejik Planı hakkında yapılan bilgilendirme ile sona erdi.