info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

2012 Yılı Hac Eğitim Seminerleri Tamamlandı

2012 Yılı Hac Eğitim Seminerleri Tamamlandı

2012 Yılı Hac Organizasyonu için ilimiz Tekirdağ’dan toplam 429 hacı adayının katıldığı Hac Eğitim Seminerleri tamamlandı.

Hacı adaylarının yoğun bir katılımla devam ettikleri seminerlerde kendilerine hac ile ilgili idari konular, beşeri münasebetler ve hac menasıki konularında uzman ve tecrübeli görevliler tarafından, teknolojinin imkânlarından da yararlanılarak bilgisayar destekli bilgiler verilerek ve uygulamalı olarak provalar yapıldı.

Düzenlenen eğitim seminerinde konuşan İl Müftüsü Sn. Mahmut GÜRLEN, bir ibadet mevsiminden çıkıp yeni bir ibadet mevsimine girildiğini söyledi. Gürlen, “Hac ibadetini yapabilmemiz için hem belli bir zenginliğimizin olması hem de sağlımızın iyi olması gerekmektedir. Hac hem beden hem de mal ile yapılan bir ibadettir. Hacca gidecek kimselerin Tekirdağ’dan başlayarak yolculuk esnasında, Mekke ve Medine’de hac görevini yerine getirirken birçok hususa dikkat etmesi gerekiyor. Hac, oraya gittikten sonra artık bedenen yapılan bir görev oluyor. Ne kadar külfet varsa o kadar nimet vardır. Hac ibadeti yorucu bir ibadet fakat bir o kadar da tatlı ve muazzam bir ibadettir” dedi.

Hac farizasını yerine getirebilmek için eğitimleri tamamlanan hacı adaylarımız 17 Eylül ve 20 Ekim tarihleri arasında kafile kafile kutsal yolculuğa çıkacaklar.