info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

25 polis tutuksuz yargılanacak

Tekirdağ da rüşvet soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında Marmara Ereğlisi Bölge Trafik Müdürü Feridun G. nin de bulunduğu 27 polis memuru, sevk edildikleri mahkemece serbest bırakıldı.

Marmara Ereğlisi limanından kamyonlarla yük taşıyan bir firma sahibinin polis memurlarının tonaj fazlası yük taşımasına rüşvet karşılığı izin verdiğini öne sürerek suç duyurusunda bulunmasının ardından Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü ne bağlı ekipler biri 3. sınıf emniyet müdürü olmak üzere toplam 27 meslektaşını gözaltına aldı.

Savcılık sorguları Marmara Ereğlisi İlçe Emniyet Müdürlüğü nde gerçekleştirilen 1 emniyet müdürü ve 26 polis memuru daha sonra tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Meslektaşlarının arasında adliyeye getirilen polis memurlarının bazıları montlarıyla yüzlerini gizlemeyi tercih ederken, Emniyet Müdürü F.G., adliyeye diğer memurlardan ayrı olarak önce getirildi. Hakim karşısına çıkarılan 27 polis, mahkeme sonunda tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İsmi gizli kalmak kaydıyla şikayette bulunan bir nakliye firması sahibinin bölge trafik polislerinin tonaj fazlası kamyonlar için rüşvet aldığı yönünde şikayette bulunması üzerine soruşturmanın başlatıldığı iddia edilmiş, şikayetçinin verdiği rüşvetleri ajandasına gün gün not ettiği, kimlere rüşvet verdiğini kayıt altına aldığı ve bu ajandayı savcılığa teslim ettiği öne sürülmüştü.