info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Engelsiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşit Deveci, "İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte özürlülerin normal bir hayat sürmeleri, ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün" dedi.3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Hayrabolu daki Atatürk Büstü önünde tören düzenlendi.

 

Engelsiz Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşit Deveci, "İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte özürlülerin normal bir hayat sürmeleri, ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün" dedi. 
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Hayrabolu'daki Atatürk Büstü önünde tören düzenlendi. Büste çelenklerin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Deveci, özürlü insanların yaşadıkları sorunların sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu ifade etti. 
 
Deveci, "İnsanların özürlü olmaları çeşitli faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sonuç olmakla birlikte, özürlülerin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılığın oluşturulmasıyla mümkün. Bu anlamda, özürlü vatandaşlara acıma duyguları ile yaklaşmak yerine, kurumsal hizmetlerin geliştirilmesi esas alınmalı" dedi. 
 
Devletin evrensel ölçülerde özürlülerini sahiplenme çabası, toplumsal bilinçlenme ve kamuoyu desteği ile anlamlı ve gerçek bir boyuta ulaşacağını ifade eden Deveci, şöyle konuştu: 
 
"Engelli olsun olmasın, herkesin hayatını en iyi şekilde idame ettirme hakkı bulunuyor. Kimse engelinden ötürü, yaşama sevincinden mahrum bırakılamaz. Engellilerin önündeki engellerin kaldırılması, yönetimlerin himmetine bırakılmış bir konu değil, bilakis sorumluluklarının gereği. Çağdaş yönetim normları da özür beyan etmekten ziyade özürlülerin hayatını kolaylaştırmak adına icraatlar yapmayı gerekli kılıyor." 
 
Törene Belediye Meclis Üyesi İsmail Çatan, Belediye Başkan Yardımcısı Birol Alagöz, ADD Yönetim Kurulu Başkanı Melek Esmer ile dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.