info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

4. Kez Akıl Almaz Hırsızlık

Çorlu?da 12 Kasım da Önerler köyü yolu üzerinde meydana gelen akıl almaz hırsızlığın aynısı aradan geçen 22 günün ardından yine tekrarlandı.

Kopartılan kablo nedeniyle sanayi kuruluşlarının telefonları yine yaklaşık 14 saat sustu.

12 Kasım da yer altı telefon kablolarının çalınarak akıl almaz hırsızlığın meydana geldiği Önerler köyü yolu üzerinde ve civarındaki sanayi kuruluşlarının telefonları uzun saatler boyunca çalışmayarak zarara neden olmuştu. 22 gün önce meydana gelen hırsızlıkta yaklaşık 230 metre 300-05 pap kablonun çalınması ve 15 saate yakın sanayi kuruluşlarının telefonlarının çalışmaması tepkilere neden olmuş, olayı meydana getirenlerin yakalanması için çalışma başlatılmıştı. Telekom görevlileri tarafından 15 saat süren çalışmanın ve çabanın sonrasında telefonlar çalışmaya başlamıştı.

Aradan geçen 22 günün ardından geçtiğimiz gece yine 02:30 civarlarında aynı yerde ve aynı şekilde hırsızlık olayı yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yeraltında bulunan Data, internet, telefon ve DSL kablolarının bulunduğu 300-05 pap kablo kesilerek dışarıya çıkartıldı. Dışarıya çıkarttıkları 170 metre kabloyu 1 er metrelik parçalar halinde kesen hırsızlık şebekesi, olay yerine birilerinin geldiğini gördüğü zaman kabloları bırakarak kaçtıkları öğrenildi. Kabloların çalındığının alarm vermesi üzerine harekete geçen Türk Telekom un Müteahhitlik firması görevlileri durumu Jandarma ekiplerine haber verdi. Müteahhitlik firması ve jandarma görevlileri olay yerine geldikleri zaman kablonun 1 er metrelik parçalar halinde kesildiğini ve yol kenarına bırakıldığını tespit etti.

Yeraltındaki 300-05 pap kablonun kopartılarak dışarıya çıkarıldığını söyleyen İşkaya Müteahhitlik firması Bölge Müdürü Nuri Kaya; Bu kez 170 metre kablo kopartılmış, çalınmak istenmiş ancak götürememişler. 1 metre parçalar halinde kesilmiş, götürememişler. Jandarma ve bizim ekiplerimizin geldiğini görünce muhtemelen bırakıp kaçmışlar. Aynı yerde 4. kez hırslık olayı yaşanıyor. 30 ? 40 bin TL civarında bir zarar var. Yeraltından geçen ve yaklaşık 450 telefona hizmet veren bu bölgeden data, internet, telefon ve DSL kabloları geçiyor. Artık bu olayı gerçekleştirenlerin yakalanmasını istiyoruz, jandarma ekiplerinin burada sık sık devriye atmasını istiyoruz. Hem biz, hem telefonları susan pek çok kuruluş zarara uğruyor. Yaklaşık 14-15 saattir yine sanayi kuruluşlarının telefonları ve internetleri kesik. Ekiplerimizin uyumadan saatlerdir onarım çalışması devam ediyor dedi.

Geçtiğimiz gece 02:30 da kesilerek çalınan yer altı telefon hatları nedeniyle yine Bakım Merkezi Komutanlığı nın, fabrikaların, plazaların ve Türkgücü köyü yolu üzerindeki sanayi kuruluşlarının telefonları gün boyu çalışmadı. Gece 02:30 da meydana gelen hırsızlık olayının ardından onarım çalışması saat 15:30 civarlarında tamamlandı ve yaklaşık 450 abonesinin telefonları çalışmaya başladığı öğrenildi.