info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

46. Tekirdağ Kiraz Festivali başladı

1961 yılında kiraz cümbüşü adıyla Naip Köyü nde kutlanmaya başlanan ve bugün 46. sı düzenlenen Tekirdağ Kiraz Festivali Tekirdağ Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayan kortej yürüyüşü ile başladı.

Kortejde yer alan Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek eşi ile birlikte, Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Tekirdağ CHP Millet Vekili Enis Tütüncü ve halk birlikte yürüdü.

Tekirdağ Valiliği önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Belediye Başkanı Adem Dalgıç açılış konuşmasını yaptı. Dalgıç, konuşmasında bugün düşen askeri helikopterde hayatını kaybeden şehitlere Allah tan rahmet dileyerek başladı. Kiraz Festivali nin Tekirdağın tanıtımındaki önemine vurgu yapan Başkan Dalgıç emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından Tekirdağ Valiliği tarafından Roman vatandaşlardan oluşan "Valilik Müzik Ekibi" dinleyenlere Romanlara özel "notasız" müzik ziyafeti sundu.

Bu yıl 10 -13 Haziran tarihleri arasında kutlanılacak festival Tekirdağ Belediyesi nin evsahipliğinde yapılıyor. Festival boyunca yurt içinden ve yurt dışından grupların gösterileri ve davetli sanatçıların konserleri Tekirdağlıların beğenisine sunulacak. Festivale Maceristan, Bulgaristan ve Polonya Halk Oyunları Ekipleri ile bir İstanbul ve Tekirdağ ilçe belediyelerinin halk oyunları ekipleri de katılacak.

Tekirdağ sahilinde düzenlenen festival alanında, festival süresince Yüksek Sadakat, Volkan Konak, Edip Akbayram, Kibariye, Demet Akalın ve Bengü akşam konserlerinde sahne alacak.