info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

5 milyar dolarlık proje

Ulaştırma Bakanlığı nın gelecek yıl ihaleye çıkmayı planladığı Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu nun en önemli kısmını oluşturan ve 6 şeritli yapılması planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü nün, Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyol Projesi yle ihale edilecek.

Toplam uzunluğu 433 kilometre olan Tekirdağ-Çanakkale- Balıkesir Otoyol Projesi yle birlikte Yap-İşlet- Devret (YİD) modeli ile ihale edilecek olan Çanakkale Boğaz Köprüsüne bağlanacak otoyol, TEM Otoyolu Kınalı Kavşağı ndan başlayarak Tekirdağ dan geçip Kilitbahir den Çanakkale Boğazı na ulaşacak.

Avrupa yakasında Kilitbahir ile Anadolu da Sarıçay arasına köprü yapılacak. İstanbul Boğaz Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi ?asma köprü? olarak planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü, 2 alternatifli şekilde hazırlandı.

Birinci alternatife göre, köprüden hem karayolu araçları, hem de trenler geçecek. İkinci alternatifte sadece karayolu araçları geçişi var. Tercihi ihaleye çıkıldığı dönemdeki ekonomik şartlar belirleyecek.

-İSTANBUL RAHATLAYACAK-

Köprü üç gidiş üç geliş olmak üzere 6 şeritli olacak. Bağlantı yolu üzerinde 3 tünel yapımının da yer alacağı köprünün maliyetinin 600 milyon dolar civarında olması bekleniyor. İçinde Çanakkale Köprüsü nün de yer alacağı 433 km.?lik Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu nun maliyetinin 4.5-5 milyar dolar arasında olması bekleniyor.

İstanbul da da trafiğin bir nebze olsun rahatlamasını sağlayacak olan Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu Projesi, Avrupa dan gelerek Ege ve Akdeniz e gidecek trafiğin Çanakkale üzerinden geçmesini sağlayacak. Tekirdağ-Çanakkale- Balıkesir Otoyolu, Balıkesir in Savaştepe ilçesinde Gebze-İzmir Otoyolu ile birleşecek. Otoyol, İstanbul un trafiğini rahatlatmak için yapımı planlanan bir başka proje olan Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. Boğaz Köprüsü projesiyle bütünleşecek.