info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

57. Alay Yürüyüş Komitesi Tekirdağ’dan Çanakkale’ye Yürüyor

57. Alay Yürüyüş Komitesi, Çanakkale Savaşları’nda gösterdikleri kahramanlıkla anılan 57. Alay için 60 kişi ile 4’üncü kez Tekirdağ’dan Çanakkale’ye yürüyor.

Tekirdağ'dan yola çıkan Komite, 5 günlük yürüyüşün ardından 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma törenine katılacak. 
 
Bu yıl 4'üncü kez yürüyen 57. Alay Yürüyüş Komitesi, 60 kişilik yürüyüşçü ile sabah saatlerinde Tekirdağ Valiliği önünden Tekirdağ çevre ilçelerinin de katılımıyla hareket etti. Tekirdağ Valiliği önünde gerçekleşen uğurlama törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı İhsan Soysal, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkan Adayı Ekrem Eşkinat, Sivil Toplum Kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ'dan 4'üncü yürüyüşü başlattıklarını ifade ederek, "Hikmet bey kardeşimizi yürekten kutluyorum. Yürüyüşe katılan arkadaşları tebrik ediyorum. Bu yürüyüşün yine Hikmet Serim kardeşimizin şahsında devam ettirebileceğine inanıyorum. Bu faaliyete, etkinliğe destek olan bütün arkadaşlarımızı, kurumlarımızı, belediyelerimiz ve STK'larımızı tebrik ediyorum. 18 Mart bütün şehitlerimizi anma günüdür. Çanakkale Savaşlarındaki ismini bildiğimiz, bilmediğimiz, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk onun gazili ruhunun adı altında bütün gazilerimizi hayırla, rahmetle anıyorum. Bu yürüyüşü bugün sizlerin de, bizlerin de büyük coşkusuyla Tekirdağ’ da 23 Şubat 1915’te buradan 57. Alay hangi ruhla hareket ettiyse inanın aynı ruhla, heyecanla başlatıyoruz. Yolunuz açık olsun. 18 Mart günü tören yerinde kavuşuyoruz” dedi.
 
57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim ise "Gerçekten bu ulus kendi kaderini Çanakkale' de yazdı. Biz sadece birer kuluz. Onlara bu şeyi yaşatmak. Gerçekten Tekirdağımızı onure etmek için yola çıkıyoruz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından 60 kişilik gurup Tekirdağ Valiliğinden Malkara istikametine doğru elinde katıldığı ilçelerin pankartlarıyla yürümeye başladı.
 
5 gün sürecek olan yürüyüşün ilk konaklama yeri Tekirdağ'ın Malkara ilçesi olacak. 57. Alay Yürüyüş komitesi 15 Mart sabah saat 09:00’da Malkara’dan yola çıkacak, akşam saat 18:00’da Keşan Mehmet Gemici Parkı’nda Keşan’ın 27. Alayı ile bütünleşecek. Uzunköprü’den yola çıkan 15. Hava Bölüğü de 57. Alay yürüyüş komitesine katılacak. Geceyi Keşan'da geçirecek Komite, saat 09.00’da Gelibolu güzergahına yola koyulacak.
 
17 Mart akşamı saat 18.00'de Gelibolu'da konaklayacak olan 57. Alay ve 27. Alay yürüyüşçüleri sabah 09.00’da Gelibolu’da 2. Kolordu Şehitliğindeki yapılacak törenlere katılacak. Yürüyüşçüler, 18 Mart'ta devlet törenlerinin yapıldığı şehitler abidesindeki törenlere katılarak 57. Alay yürüyüşünü tamamlayacak.