info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

70. Verem Eğitimi ve Propoganda Haftası Başladı

"erken tanı hayat kurtarır"

Tekirdağ Halk Sağlığı müdürlüğü, Tüberküloz (Verem) hastalığına dikkat çekmek ve erken tanı için bir dizi etkinlik ve uygulama başlattı. Tekirdağ Halk Sağlığı müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Tüberküloz binlerce yıldır var olduğu bilinen bir mikropla oluşmaktadır; bu mikrobun adı: Mycobacterium tuberculosis’dir.

Dünyanın bütün uluslarından insanlarda, zengin-yoksul, genç-yaşlı herkeste hastalık yapabilir. Tüberküloz, en çok akciğerlerde olmak üzere bütün organlarda hastalık yapabilir. Organlara zarar verir. Tedavisiz bırakılırsa ya da kötü tedavi edilirse öldürücü olabilir. Tedavi ile tümüyle şifa sağlanabilir. Erken ve uygun tedavi başlanır, yeterli süre tedavi edilirse hastalar yüzde yüz iyileştirilir. İyileşme kalıcıdır, şifa sağlar. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ocak ayının ilk haftası olan günlerde 70. Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası (01-07 Ocak 2017) nedeniyle etkinlikler düzenlenmektedir.

Müdürlüğümüz web sitesinde (www.thsm.gov.tr) konunun önemini belirten bilgi notları ve etkinlikler yer alacaktır. Müdürlüğümüz tarafından 06 - 18 – 19 Ocak 2017 tarihlerinde sağlık çalışanlarına eğitimler yapılacaktır. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile işbirliği içinde kamu ve özel öğretim kurumlarında, tüm öğrencilere ulaşmak adına hazırlanan eğitim sunuları, ilgili öğretmenler tarafından gösterilecektir. Ceza İnfaz Kurumlarında bulunan tutuklu – hükümlü ve çalışanlara, ceza infaz kurumlarının bağlı bulunduğu aile hekimleri tarafından eğitimler yapılacaktır.

Aile Sağlığı Merkezlerinde bulunan televizyonlarda da halkı bilgilendirme amaçlı hazırlanan mesajlar gösterilecektir. Aile hekimleri Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) alan hastalara ve ailelerine verem hastalığı hakkında bilgi verecektir. Hafta boyunca Köy Sağlık Evlerinde görevli ebeler tarafından köylerde yaşayan halka yönelik eğitim yapılacaktır. İlimizdeki AVM lerde ve halk otobüslerinde bulunan LED TV lerde konu ile ilgili spot bilgiler yayınlanacaktır. İlimizde bulunan Sağlıklı Yaşam Araçları kullanılarak halk bilgilendirmeleri yapılacaktır.”Denilmektedir.

Tekirdağ Halk sağlığı müdürlüğünün bilgilendirme yazıları devam edecek

Kaynak : Murat Ürtekin