info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AFAD Dalış Ekibi Yıldız Aldı

Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde kurulan dalgıç ekibi yıldız aldı. 8 kişiden oluşturulan ve 1 yıldız alan dalgıç ekibinin 2 yıldız eğitimleri hızlı bir şekilde devam ediyor.

 

“Dalgıç ekibi” Deniz, göl, nehir, yapay ve doğal tüm iç sularda meydana gelebilecek kazalarda ve olaylarda hayati tehlikeye maruz kalan şahısları kurtarmak veya boğulan, kaybolan şahısları gerekli yasal koşulları oluşturarak aramak ve bulmak amacıyla kurulmuştur. 5 ay önce kurulan dalgıç ekibi, teorik eğitimlerini İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde Dalış Merkezi Görevlilerinin nezaretinde tamamlamış olup, havuz ve denizdeki pratik eğitim çalışmalarını da tamamlayarak 1 yıldız almışlardır.
 
2 yıldız çalışmaları kapsamında Saroz Körfezi İbrice Limanında dalış çalışmalarını sürdüren dalış ekibine Vali yardımcısı Mustafa MASATLI’da nezaret etmiştir. Kendisi dalgıç olan MASATLI; dalış ekibinin çalışmalarını yerinde görmüş ve ekibe dalış öncesi güvenlikle ilgili alınması gereken tedbirler ve uyulması gereken kurallar hakkında bilgi vermiştir. Dalış eğitimlerini denetleyen Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI daha sonra ekiple birlikte dalışlara katılmıştır.
 
Özellikle yaz aylarında deniz ve plajlarda meydana gelen boğulma ve kaybolma olaylarına ve harici zamanlarda meydana gelen boğulma olaylarına dikkat çeken Vali Yardımcısı Mustafa MASATLI ” Boğulma olaylarına müdahale edebilecek bir dalgıç ekibinin hazır tutulması, böyle bir ekibin varlığı alınacak cankurtaran ve emniyet tedbirleri ile birlikte, boğulma ve kaybolma olaylarında müdahalede bize güç verecek ve boğulma vakalarında gözle görülür bir azalma olduğu görülecektir” dedi.
 
Diğer taraftan; sel felaketleri ve su baskınları gibi doğal afetlerle benzeri olaylarda sualtı ve su üstü arama ve kurtarma faaliyetlerinde de bulunacak olan dalgıç ekibinin 2 yıldız eğitimlerinin denizde gündüz ve gece dalışları olarak devam ettiğini beyan eden İl Müdürü Recep EROL 2 yıldız dalış eğitimlerinin tamamlamasından sonra dalgıçlara Dalış Merkezi tarafından 2 yıldız sertifikası verileceğini söyledi.