info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Parti Adaylarına Şok Sözler

AK Parti aday adaylarının tanıtım toplantısında söz alan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerinden Mustafa Ateş, “Tekirdağ’a vizyon sahibi adaylar lazım.” deyince toplantıda kriz yaşandı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca, “Biz, kazanacak adaylarla yola çıkacağız” derken; büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yel ise, “Burada biz cesaretle aday olduk.” sözlerine yer verdi.

AK Parti Büyükşehir ve Süleymanpaşa Aday Adayları, kendilerini Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’nde tanıtırlarken; sürpriz bir olayla karşılaştılar.
 
“SİZLERLE BU İŞ OLMAZ”
 
Mustafa Yel, Özgür Yaver, Soner Çizen, Hakan Şık, Mürsel Özcan, Kemal Aybi, Cüneyt Yüksel ve Cavit Yazıcı’dan oluşan aday adayları önce kendilerini tanıttı. Daha sonra, yaklaşık 25-30 kişinin bulunduğu Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyelerine; “Bir sorunuz var mı?” şeklindeki soru üzerine söz alan üye Mustafa Ateş, “Sizlerle bu iş olmaz.” deyince kıyamet koptu.
 
“VİZYON SAHİBİ BİR KİŞİNİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAYI OLMASI GEREKİR”
 
Ateş, “Burada CHP %12 önde. Bu, %9’lara düştü deniyor, ancak, sizin gibi adaylarla bu iş olmaz. Burada vizyon sahibi bir kişinin Büyükşehir Belediyesi Adayı olması gerekir. Buna ihtiyaç var, beklenti var. Seçim kazanabilmek için umutlanmamız gerekiyor. Bazı sözler vermenizi istiyoruz.” diye konuştu.
 
“SENİN KONUŞMANDAN, BURADAN ‘ADAY ÇIKMAZ’I ANLIYORUZ”
 
Bunun üzerine; Hakan Şık söz alarak, “Senin konuşmandan, buradan ‘aday çıkmaz’ı anlıyoruz.” şeklinde tepki verince Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Üyesi Mustafa Ateş, “İktidar gücümüzü kullanalım, bize %9’u kapatacak aday lazım.” diye yanıt verdi.
 
“BİZ CESARETLE ADAY OLDUK”
 
Bunun üzerine söz alan Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı olarak bir söz söylemek istiyorum. Burası 860 bin kişinin yaşadığı bir il. Burada biz cesaretle aday olduk. Türkiye’nin hiçbir yerinde ‘gelsin dışarıdakiler bizi yönetsin’ diyen biri olmaz. Dışarıdan bizi yönetecek biri olacaksa bizim burada oturmamızın ne anlamı var? Burayı Tekirdağlılar yönetecek. Daire müdürlerine bakın hepsi dışarıdan. Biz Tekirdağ’ı yönetmeye talibiz. Sizin söylediğiniz sözlerin anlamı var mı?” sözleriyle konuşmasını noktaladı.
 
“BİZ, HALKIN HAMALI OLACAK ADAYLAR ARIYORUZ”
 
Merkez İlçe Başkanı Emrah Tunca da, Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanlığına getirilecek adayların, belirli aşamalardan geçtikten sonra tespit edileceğine vurgu yaparken; “Biz önce, temayül yoklaması yapıyoruz. Sonra kamuoyu yoklamaları yapıyoruz. Biz, halkın hamalı olacak adaylar arıyoruz. Adaylarımızın hepsi iddialı. Seçimi kazanacak adaylarla yola çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”
 
ETİ, MUSTAFA YEL’E DESTEK VERDİ
 
Daha sonra söz alan Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti ise, kendisinin de AK Parti’den belediye meclis üyeliğine aday adayı olduğunu ifade ederek, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Yel’i koruyucu ve destekleyici sözler kullandı ve şunları söyledi: “Mustafa Yel, bu ilin köylerinin, yatırımlarının yapıldığı, Özel İdare’de Genel Sekreter olarak görev yapıyor. Burada büyük başarılara imza attı. ‘Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz.’ Genel Sekreter demek, Büyükşehir Belediye Başkanlığı demek. Köylere adını yazdıran bir aday. Köylere adım adım hizmet götüren bir adam. Bakan yapsanız, bakanlık bile yapar. Biz Tekirdağlılar daha iyisini görev verilirse yaparız.”