info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ak Partili Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay; Eskişehir Belediye Başkanının İsmini Caddeye Veriyorlar; 15 Temmuz Şehitleri İsmini Vermiyorlar

“CHP’Lİ meclis üyelerini kınıyorum”

AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri tarafından Büyükşehir Belediyesine, Köprübaşı Mevkiinin isminin 15 Temmuz Şehitleri Meydanı olarak değiştirilmesi için verilen önerge Büyükşehir Belediye meclisinde reddedildi. 15 Temmuz 2016 gecesi meydana gelen, birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki kardeşlik iklimine, ülkemizin istikrarına ve kalkınmasına göz diken Terör örgütlerinin tümüne karşı yürütülen mücadelede yaşamını yitiren ve 15 Temmuz da milli irademize sahip çıkma adına şehit olan vatandaşlarımız ile, 15 Temmuz gecesi hainlerin milletten gaspettikleri jete, tanka ve silahlara karşı büyük bir vakar ile iman dolu göğüslerini siper eden, 24 gün boyunca demokrasi meydanlarında geceli gündüzlü nöbet tutan, ülkemiz demokrasisine müdahele edilmeyeceğini ve egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu bir kez daha ispatlayan yüce Türk milletinin fedekarlığı ve vatanseverliğinin hatırası olarak , İlçemiz Süleymanpaşa Köprübaşı Meydanına (Tekira Avm önü) " 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı " adı verilmesi hususunda verilen önerge Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisinde reddedildi.

Daha birkaç gün önce Değirmenaltı Mahallesi'nde bulunan ve öğrencilerin yoğunluklu yaşadığı bölgedeki bir caddeye Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in ismi verilmesi şaşırtıcı.

Toplantıyı yöneten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İçişleri Komisyonu kararını meclis üyelerinin oyuna sundu, Yapılan oylama sonrasında; 15 Temmuz Şehitler Meydanı ismi AK Partili üyelerin istemesine rağmen CHPli üyelerin Ret oyu ile kabul edilmemiş oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Nevzat Bahar, meclisin ret cevabının ardından bir CHPli üye çıksın gerekçesini açıklasın demesine rağmen salonun sessiz kalması akıllarda soru işareti bıraktı. Önerge verilmesine rağmen " 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Caddesi " ismini vermeyen bir başka belediye de Çorlu Belediyesi. Pazar günü Kemalettin mahallesi danışma meclisi toplantısında konuşma yapan AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Kerim Atalay ‘Onlar bu ülke için canlarını verdiler siz onlar için bir caddeye isim vermediniz’ dedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Kerim Atalay “Çorlu Belediye meclisinde 10 tane partili üyemiz var bu meclis üyelerimiz 15 Temmuz süreci sonrasında tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çorlu’da bir yere isim verme teklifinde bulundular, Emlak konutları bölgesindeki bir caddeye 15 Temmuz Şehitler Caddesi isminin verilmesini istediler, 10 meclis üyemiz yaklaşık 90 gün öncesinde Çorlu Belediye Meclis Başkanlığına yazılı teklifte bulunarak Emlak konutlarından - Önerler mahallesine giden Çamlıbel caddesinin isminin 15 Temmuz Şehitler Caddesi olarak değiştirilmesini teklif ettiler” dedi. Muhatap Dahi Olmadılar Kerim Atalay “Ancak bu güne kadar yasal süresini geçmesine rağmen, hiçbir şekilde kabul etmediler muhatap olmadılar, en son Aralık ayı olağan meclis toplantısında AK Partili meclis üyesi arkadaşlarımız yeniden gündeme alınmasını istediler ancak, CHP’li Meclis üyeleri sayesinde RET edildi” dedi.

Çorlu Belediyesini Kınıyoruz Ak Parti İlçe Başkanı Kerim Atalay “Buradan Çorlu Belediye Başkanına, CHP’li Meclis üyelerine sesleniyorum, bu vatanın evlatları 15 Temmuz sürecinde bu ülke için canlarını verdiler siz onların ismini bir caddeye vermeyi onlara çok gördünüz sizleri kınıyorum” dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin