info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AKP li başkan yardımcısı rüşvetten tutuklandı

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hayrettin Coşkun ile Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Dursun, "rüşvet suçuna iştirak etmek"ten tutuklandı.

Çorlu Cumhuriyet Savcılığı nca soruşturulan "rüşvet verme" olayı kapsamında Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, dün Ankara ve Bursa da eşzamanlı operasyon gerçekleştirdiler.

Yapılan operasyonda, Ankara da bir masaj salonunda çalışan G.Ş., AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hayrettin Coşkun (37) ile Bursaspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Dursun (49) gözaltına alındı.

Çok gizli yürütülen soruşturma kapsamında yakalandıktan sonra Çorlu ya getirilen 1 i kadın 3 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildiler.

Cumhuriyet savcılığınca ifadeleri alınan Coşkun ile Dursun, "rüşvet vermek suçuna iştirak etmek" suçundan tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedilirlerken, masaj salonunda çalışan G.Ş. isimli kadın serbest bırakıldı.

Coşkun ile Dursun, mahkemece tutuklandıktan sonra Silivri (L) Tipi Cezaevi ne gönderildiler.

Bu arada tutuklanan zanlıların, Çorlu Adliyesi nde görevli bir yargıca rüşvet vermekle suçlandıkları ileri sürüldü. Adalet Bakanlığı na bağlı bir başmüfettişin ise Çorlu Adliyesi ne gelerek olayı soruşturduğu öğrenildi.