info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ali Atılgan ve Yönetimi, Nebi Tepe İle Belediyeyi Çok Sert Eleştirdi

Göreve yeni başlayan Muratlı Ak Parti ilçe başkanı Ali Atılgan ve yönetimi, geçmiş yönetimlerin aksine susup Muratlı’nın hizmetsizliğine sessiz kalmak yerine, muhalefet alanında bekleneni gerçekleştirdi ve Muratlı Belediye başkanı Nebi Tepe’yi adeta topa tuttu.

Yıllardır Nebi Tepe başkanlığında Muratlı’nın hizmet alanında hiçbir çaba göstermediğini, aksine Muratlı’nın diğer ilçelere göre gerilediğini ifade eden Ali Atılgan ve ilçe yönetimi, şu açıklamalarda bulundu; “Kıymetli basınımız ve Saygıdeğer Muratlılılar, yirmi bir yıldır kesintisiz belediye başkanlığı yapan Sayın Nebi TEPE, taş üstüne taş koymayı bir tarafa bırakın, var olanı tüketmekte göstermiş olduğu maharetlerine bir yenisini daha eklemek için, Temmuz Ayı olağan belediye meclis toplantısında, Ak Partili ve MHP’li altı meclis üyesinin ret oylarına karşılık, CHP’li dokuz meclis üyesinin kabul oylarıyla, kırsal mahallelerimize ait 175,50 dekarlık tarla satışı için Muratlı Belediye Meclisinden yetki aldı.

Üstüne üstlük bu da yetmezmiş gibi, Sayın Nebi TEPE, beş milyon liralık borçlanma yetkisi talebinde bulundu. Halbuki, Muratlı Belediyesi bundan on ay önce 2019 yılının Eylül ayında yapmış olduğu arsa satışlarından toplam iki Milyon 95 Bin Türk Lirası gelir elde etmişti. Bizler Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri olarak, 04.02.2020 tarih ve 2020.02.04-16 sayılı yazılı soru önergemizde, belediye başkanımız Sayın Nebi Tepe’ye, Muratlı da yaşayan vatandaşlarımız adına; arsa satışlarından elde ettiğiniz iki milyon 98 Bin Türk Lirası gelir ile” Muratlı’ya ne tür hizmetler yaptınız? Ya da ne tür hizmetler yapmayı planladınız? Diye soru yönelttik.

Sayın Belediye Başkanımız bize resmi yazı ile cevap verdi.

Gelen yazılı cevaba istinaden yaptığımız araştırmalar sonrasında, belediye başkanımızın yaptığı hizmetlerin toplam bedelinin 280 Bin 741 Türk Lirası ve arsa satışlarından beş-altı ay önce yapılan işler olduğunu tespit ettik. Bu tutarsızlığı, Temmuz Ayı belediye meclis toplantısında, Ak Parti Belediye Meclis Grup Başkan vekilimiz Beytullah Ongun Belediye Başkanımıza sorduğunda, cevap verme yerine, durumu geçiştirme gayreti içine girdiğini gördük. Sattığı arsalardan elde ettiği gelir ile, ne tür hizmetler yaptığının hesabını veremeyen bir belediye başkanına, yeni arsa ve tarla satışları ile borçlanma yetkisi verilmesinin, şehrimize ve halkımıza ihanet olacağı düşüncesindeyiz.

Belediye başkanımız Sayın Nebi Tepe’nin, CHP’li meclis üyelerinden almış olduğu yetki ile satışını yapmayı planladığı tarlalar;

Müsellim Mahallesi: 7,60 Dekar ( Ana yol üzeri, Mezarlık Yanı, Kıymetli Bir Yer. Kesinlikle Satılmamalı )

Yukarısevindikli Mahallesi: 11 Dekar

Ballıhoca Mahallesi: 49,45 Dekar

İnanlı Mahallesi: 11,50 Dekar

Arzulu Mahallesi: 44,15 Dekar

Hanoğlu Mahallesi: 9,4 Dekar

Yavaşça Mahallesi: 8,70 Dekar

Yurtbekler Mahallesi: 21,60 Dekar

Yeşilsırt Mahallesi: 12,10 Dekar

Olmak üzere toplam 175,50 dekardır.

 

Bu da, piyasa şartlarına göre değerlendirildiğinde, en asgarisi iki Milyon Türk Lirası Gelir demektir. Ve yine, Ak Parti Belediye Meclis Grup Başkan vekilimiz Beytullah Ongun’un, belediye başkanımıza; tarla satışlarından elde edilecek gelir ile satılan tarlaların ait olduğu mahallelere herhangi bir yatırım yapmayı düşünüyor musunuz? “Sorusu karşısında Belediye başkanımız Sayın Nebi TEPE; herhangi bir yatırım planlamadığını ifade etti. Ve ardından; büyük şehir yasası ile birlikte, köy statüsünden mahalle statüsüne geçen kırsal mahallelerin, gayrimenkulleri ile birlikte, Mahallelerin (Aşağısevindikli Mah. ve Kırkkepenekli Mah.) borçlarını da devraldığını ifade ederek, devralınan borçların, Muratlı belediyesinin kasasından ödendiğini ve kırsal mahallelerin çöplerini ücretsiz topladığını, bu yüzden tarlaları satmak durumunda kaldığını ifade etti.

Bunun üzerine Ak Parti Belediye Meclis Grup Başkan vekilimiz Beytullah Ongun’un söz alarak, köylülerimiz yetmiş seksen yıldır ne kadar zor şartlarda yaşasalar da, köy tarlalarını bir an dahi olsa satmayı düşünmediklerini, aksine köylerinin ihtiyacı olan, düğün salonu, cami, okul, sağlık ocağı, köy konağı, kahvehane ve bakkal olarak kullanılan gayrimenkuller ile yol bakımlarının birçoğunu kendi bütçelerinden pay ayırarak yaptıklarını, bu yüzden tarla satışlarının doğru olmadığını, hatta CHP’nin köy tarlalarını kesinlikle satmayacakları sözü vererek “ tarlalar bizim namusumuz dur, asla satılmayacaktır” diye seçim sloganı oluşturduğunu, illaki satacağız diyorsanız da elde edilecek gelirin kırsal mahallelerin ihtiyaçları için kullanılması gerektiğini ifade etmiştir.

Oysa ki, çöp ve benzeri hizmetlerin belediyeler tarafından sağlanması için iller bankası tarafından belediyelere, kişi başı ödenek gönderilmektedir. Ve birde, 2014 ve 2020 yılları arasında, kırsal mahallelerden Muratlı Belediyesi mülküne geçen tarla, çayır ve bina gibi gayrimenkullerin kiralanması yöntemiyle yaklaşık 2 Milyon 831 Bin Türk Lirası, arsa satışları yöntemiyle yaklaşık12 Milyon 700 Bin Türk Lirası ve bir de satılacak 175,5 dekar tarladan elde edilecek yaklaşık 2 Milyon Türk Lirası geliri de hesaba katarsak, 2014 ve 2020 yılları arasında yaklaşık toplam 17 Milyon 531 Bin Türk Lirası(Neredeyse Muratlı Belediyesinin Bir Yıllık Bütçe Tutarı), belediye başkanımız tarafından kambur olarak görülen, kırsal mahalleler tarafından Muratlı Belediyesi bütçesine önemli bir gelir oluşturmaktadır.

Şimdi size soruyoruz sayın başkanım; kırsal mahallelerden bugüne kadar elde ettiğiniz toplam 17 Milyon 531 Bin Türk Lirası gelirin ne kadarını bu mahallelerimize yansıttınız? Ve yansıtacaksınız? Ne tür hizmetler yaptınız? Ve yapacaksınız?

Bu soruların cevabını hem biz hem de kırsal mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımız ve tüm Muratlılılar merakla bekliyoruz. Sizden, topu taca atmadan cevap vermenizi rica ediyoruz. Kıymetli Muratlılar, Temmuz ayı belediye meclis toplantısında belediye başkanımız Sayın Nebi TEPE yapmış olduğu açıklamada farkında olmadan, Muratlı Belediyesinin personel maaşlarını ödeyemeyecek duruma geldiğini ifade etti.

Açıklaması Aynen Şöyle idi; “Muratlı belediyesi olarak pandemi sürecinde, merkezi bütçeden aldığımız gelirlerde azalma yaşadık. Bu yüzden SGK ve Vergi ödemelerimizi iki aydır yapamıyoruz. Mali açıdan zordayız. “Kıymetli Muratlılılar başkanın bu söyleminden anlaşılacağı üzere, kullanılacak kredi ve tarla satışlarından elde edilecek gelirler ile herhangi bir yatırım yapılmayacağı, sadece maaş, SGK ve vergi gibi ödemelerde kullanılacağı aşikardır. Saygıdeğer Muratlılılar; altı yıldır Tekirdağ Büyükşehir belediyesinin Muratlı’ya yapmış olduğu, ihale bedeli 4 Milyon 900 Bin Türk Lirası olup, yaklaşık 6 Milyona yakın bir maliyet ile bir buçuk yıl önce bitirilip, 2019 yılı mart ayı yerel seçimler öncesi bir kez ve yerel seçim sonrası da bir kez olmak üzere iki kez resmi açılış töreni düzenlenmiş olmasına rağmen, hala sorunları çözülemeyip, halkın hizmetine açılamamış “ Kapalı Yarı Olimpik Yüzme Havuzu “ ile toplam ihale bedelleri 474 Bin Türk Lirası olan, bir tanesi sahipsizlikten virane haline gelen, diğeri de kendi kendine ayakta kalma mücadelesi veren “ iki adet halı saha tesisi “, halkçı olduğunu iddia edip, isminde de “ halk “ ibaresi bulunan bir siyasi parti tarafından, halkın hizmetine sunulamadan yok olup gidecek.

İller Bankası tarafından büyük bir bedel karşılığında yapılarak, Muratlı Belediyesine hibe edilen ve sahipsizlikten çöp haline gelen “Cumhuriyet Parkını “ da hatırlatmadan yapamayacağız. Ve bir de, Cumhuriyet Parkının hemen yanında bulunan, ağaçların bakımsızlığından dolayı bir türlü gelişemeyen “Polis Hatıra Ormanı “ var. Bunların haricinde, Muratlı için güzel bir yatırım projesi oluşturacağız diyerek, 100. Yıl caddesi üzerinde belediyeye ait taşınmazlar üzerindeki iş yerlerini yıkarak esnafımızı mağdur ettikleri gibi, üç yıldır hiçbir yatırım da yapamadılar.

Son olarak şunu da ifade etmek istiyoruz; Büyükşehir ve Muratlı Belediyesi, şehir içi taşımacılık yapan minibüslere, yolcu indirip bindirebilmesi için, doğru dürüst ne bir cep, ne de bir durak yapabilmiş değildir. Hatta uygun toplanma alanı bile gösterememiştir. Bu da trafikte aksamalara yol açmaktadır. Kıymetli basınımız sizlerin aracılığınız ile halkımıza bir kez daha şunu ifade etmek istiyoruz; şehrimizin ve halkımızın faydasına olacak her türlü hizmet için belediye başkanımızın yanındayız. Aksi durumlarda ise yapabileceğimiz tek şey, ret oyu vererek, yapılan yanlışlıklar hakkında sizleri haberdar etmektir.

( Ak Parti Muratlı İlçe Başkanı Ali ATILGAN, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri Beytullah ONGUN, Okan ORTAER, Recep AZCAN )

Saygıyla kamuoyuna arz ederiz ”Dediler.

Nebi Tepe ve CHP'Lİ meclis üyelerinin bu eleştirilere ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin