info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ali Rıza Eti`den Lokantacılar Oda Seçimi İçin Şok Sözler

Memleket Milliyetçiliğini Seçime Alet Etmeyin

Tekirdağ Kredi Kefalet Kooperatifi başkanı Ali Rıza Eti Tekirdağ’ın esnaf odaları seçimlerinin startının verildiği şu günlerde, Lokantacılar odasına tekrar aday olan Lütfi Çebi’nin adaylık açıklaması basın toplantısında şok edici açıklamalarda bulundu. Basın kahvaltısında sadece lokantacılar odası seçimi için değil, halefi Sami Kayın’a da gönderme yapan Ali Rıza Eti, Tekirdağ’da memleket milliyetçiliği değil hizmet odaklı oda başkanlıklarının yapılmasını, oda üyeleri arasında ayrımcılığın son bulmasını vurguladı. Kredi kefalet seçiminde hezimete uğrattığı Sami Kayın’ın gün geçtikçe tüm odalarda kan kaybettiğinin sinyallerini de vermiş oldu.

Ali Rıza Eti yaptığı konuşmada; “Ben sizlerin huzurunda açık olarak Lütfi Çebi’nin yanında olduğumu söylüyorum. Neden Çebi’nin yanındayım? Lütfi Çebi uzun yıllardan beri tanıdığım ağabeyim, arkadaşımdır. Tekirdağ taşıyıcılar kooperatifimizin de ortağıdır. Yıllardır orada yapmış olduğumuz mücadelelerde her zaman bana ve ekibime fikirleriyle, tavsiyeleriyle, yol vermiş yol açmış bir ağabeyimiz, arkadaşımızdır. Benim izlenimime göre hep doğrunun yanında olmaya, bir kuruma kim hizmet edecekse, ettiğine inanıyorsa, onu canla başla desteklemeye gayret ettiğini gördüm. Lütfi Çebi arkadaşımız, kendisine yapılan iyiliği hiçbir zaman unutmayan vefalı bir dostumuzdur. Geçen seçimde farklı bir milliyetçilik rüzgârı estirilerek, layıkıyla yaptığı bu görevde farklı bir boyuta farklı bir mindere olayı çekilerek Lütfi Çebi ağabeyimiz az bir oyla seçimi kaybetti. Seçimi kaybetmesindeki farklı olay, “buralı değil, Trabzonlu demeleriydi.

Arkadaşlar, artık buraları geçmemiz lazım. Lütfi Çebi Trabzon’da doğmuş, Trabzon’da büyümüş bir esnafımız da olabilir. Öyle olmadığı halde burada doğduğu, burada okula gittiği halde ailesinin mezarlarının burada olduğu halde BURADAN VURMAYA ÇALIŞAN BİR KİTLE VAR. Çünkü söyleyecek başka bir şey yok. Lütfi Çebi bizi temsil edemiyor, Lütfi Çebi görevinin hakkını veremiyor diye bir şey yok. Neymiş, Trabzonluymuş. Arkadaşlar, Lütfi Çebi Trabzonluysa ben de Trabzonluyum. Lütfi Çebi kadar Trabzonluyum. Lütfi Çebi kadar ben de Trabzon’a gittim. Bunları geçmemiz lazım. Bence bu işi memleket olarak değil, gerçekten bu işi yapabileceğine inandığımız insanlara teslim etmemiz lazım. Tekirdağ’daki oda seçimlerinde bu dönem gerçekten bu işi layıkıyla yapan hakkıyla yapan, kendine yapılan iyiliği de hizmeti de her zaman için bilen vefalı arkadaşlarla, kardeşlerimizle yola devam etmemiz lazım diye düşünüyorum.

Esnaf kefalet seçimlerinde karşı tarafı destekleyen bir sürü esnafı karşısına alma pahasına yanımızda olmayı deklare etti günkü davranışı ve dik duruşu beni ve tüm esnaf arkadaşlarımı çok mutlu etti. BENİ DESTEKLEDİĞİ İÇİN KARŞI TARAFFI DESTEKLEYEN 4-5 ESNAFIN KENDİSİYLE ALIŞVERİŞİ KESTİĞİNİ DE BİLİYORUM. BİZİM İÇİN İŞİNDEN OLDUĞU DÖNEMLER DE OLDU. BUNA RAĞMEN ÇİZGİSİNİ BOZMADI. ASLANLAR GİBİ YANIMIZDA DURDU, ŞİMDİ SIRA BİZDEDİR. ASLANLAR GİBİ LÜTFİ ÇEBİ’NİN YANINDAYIM, KEFİLİYİM. KİM NE SÖYLÜYORSA BELGELERİYLE ORTAYA KOYUP HER ŞEYİ AÇIKLAYALIM.

Seçim atmosferinde birtakım dedikodular dolaşacak. Gerçekler sizin millete yalan yanlış anlattığınız gibi değil. Esnafın derdini Tekirdağ’da, Ankara’da Türkiye’nin çeşitli yerlerinde dile getirip çözecek bu insanlarla, şehrin erkânıyla kavga etmeyen, şehrin ileri gelenleriyle tartışmayacak bu insanlarla daha iyi yapacaklarına inanıyorum. Lütfi Çebi’nin kefiliyim, destekçisiyim. Onun yanında bulunmaktan onur ve şeref duyuyorum” Dedi.”

Kredi Kefalet seçiminde Sami Kayın’ın yanında olan Ali Kıral’ın, nasıl bir açıklama yapacağı, Sami Kayın’ı destekleyen oda başkanlarının seçimlerde kaçının koltuğunu koruyacağı merak edilirken, Sami Kayın’ın pazarcılar odası seçimlerinde kaybetme riskinin olduğu, odalar birliği başkanlığını kesin olarak kaybedeceği konuşuluyor. Oda başkanlığı seçimlerinin sürprizlere sahne olacağı dönem, tüm esnaf odaları üyeleri tarafından merakla bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin