info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ambalaj atıkları ayrılıyor

Tekirdağ Belediyesi, Çevko ve Yeniyurt Geri dönüşüm firması arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan ambalaj atık toplama aracı, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç tarafından Tuğlalı Park?ta vatandaşlara tanıtıldı.

2009 yılı Temmuz ayı içerisinde, Tekirdağ Belediyesi, Çevko ve Yeniyurt Geri Dönüşüm Firması arasında ?ambalaj atıklarının ayrı toplanması ve geri dönüşümle yeniden ekonomiye kazandırılması projesi ne ilişkin bir protokol imzalanmıştı.
Uygulama aşamasına gelinen proje çerçevesinde hazırlanan ambalaj atıkları toplama aracını vatandaşlara tanıtan Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, projeye tüm vatandaşların duyarlı davranacağına inandığını söyledi.
Dalgıç; "Bu proje ile birlikte, kağıt, cam, plastik, kompozit ve metal malzemeleri kaynağında ayrı toplayarak doğal kaynakların verimli kullanılması, çevremizin korunması, atıkların azaltılarak ülke ekonomisine geri kazandırılması, küresel ısınmayı yavaşlatması gibi birçok fayda elde edeceğiz.
Tükettiğimiz maddelerden arta kalanları geri dönüşüme halkasına dahil ettiğimizde, tekrar kullanımına olanak sağlamış olacağız. Böylece, gelecek nesillerin ihtiyaçlarına daha iyi cevap verilebilecektir" diyerek, ülke ekonomisi ve toplumun gelişmesi adına herkesin geri dönüşüme katkı sağlaması gerektiğinin altını çizdi.
Dalgıç ayrıca; Altınova, 100. Yıl, Hürriyet, ve Değirmenaltı Mahallelerinin proje kapsamında pilot bölge seçildiğini, ve bölgedeki her yapıdan geri dönüştürülebilir malzemelerin ayrı ayrı toplanmaya başlanacağını söyledi. Dalgıç, önümüzdeki aylarda diğer mahallelerinde sisteme dahil edileceğini belirterek; proje ile ilgili kapı kapı gezilerek bilgi verileceğini, okullarda eğitim toplantıları düzenlenerek, broşür, afiş ve kitaplarla bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar yapılacağını vurguladı.